Társoldalunk:

Verstappen másodszor, elektromos autó először jön a Nagy Futamra

2019.04.28. 09:35

Idén május 1-jén is különböző autó- és motorsportos szakágak kiválóságai parádéznak Budapest belvárosában. Délelőtt testközelből, délután akcióban is láthatja majd a közönség Max Verstappent a Red Bull F1-es autójával vagy a rendezvény történetében először egy Formula E-s versenygépet is.

Immáron hagyománnyá vált, hogy május 1-jén különböző technikai sportok jeles képviselői tartanak utcai parádét Budapest belvárosában: A 2012-es első felvonás után az elmúlt hét év során már a Hungaroring Sport Zrt. csábítja a fővárosba a különböző szakágak képviselőit, a legismertebb hazai versenyzőket, illetve világszerte is ünnepelt sztárokat.

Verstappen tavaly is szórakoztatta a budapesti közönséget - Galéria!Fotó: Mudra László - Origo

A két legnagyobb név ezúttal Max Verstappen, a Red Bull F1-es pilótája és a korábban az F1-ben szintén versenyző, de manapság a Formula E-t erősítő Jerome D’Ambrosio lesz. Noha a belga pilóta nálunk talán kevésbé felkapott, az autója annál érdekesebb, hiszen

ez lesz az első alkalom, hogy az elektromos bajnokság is képviselteti magát a budapesti parádén. 

A színes programban formulaautók, oldtimerek, túraautó- és ralibemutatók is szerepelnek, természetesen két hazai kiválóság, a WTCR-es Michelisz Norbert, valamint a kamion Európa-bajnokságban induló Kiss Norbert is autóba ül.

A 2019-es Nagy Futam térképeForrás: GPticketshop.com

Szintén érdemes lesz figyelni a ralikrossz-világbajnokságon induló Szabó Krisztiánra, vagy a Dakar-ralin 14 alkalommal rajthoz álló Szalay Balázsra. A Nagy Futam minden évben jó alkalom arra is, hogy a nézők testközelből megtapasztalják az autósportok varázsát, ebben az is segít, hogy nem kell messzire menni, és

paddock-bejárásra is lehetőség nyílik.

Az idei pályát az Erzsébet tér – Andrássy út – Oktogon útvonalon jelölték ki, május 1-jén 8-tól 13 óráig a közönség bejárhatja a bokszutcát is. Az igazi műsor 14 órától kezdődik, a háromórás show során természetesen Verstappen is feltűnik a hangos, V8-as motorral szerelt Red Bull-lal.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK