Társoldalunk:
Hírlevél

Visszalépnek Miamiban az utcai verseny tervétől

2019.04.25. 08:32

Utcai pálya kialakítása helyett inkább egy épített, de szintén urbánus környezetben megvalósítható nyomvonal kialakításán gondolkodnak Miamiban. A verseny ötletét továbbra sem vetették el.

Újabb fejezet kezdődhet a Miami Nagydíj hosszú idő óta húzódó kálváriájában, miután úgy tűnik, a szervezők lemondanak arról, hogy az eredetileg beharangozott utcai nyomvonalon valósítsák meg a versenyt. Ennek oka, hogy egy hatástanulmány szerint a város életét túlságosan megzavarná a pálya kialakításával járó hercehurca.

A futam azért kiemelten fontos, mert a Liberty Media mindenképpen több amerikai versenyt szeretne a mostani, texasi futam mellé, ráadásul a cégcsoportnak több érdekeltsége is van a floridai nagyvárosban. Az eredeti terv azonban megrekedt a helyiek fenntartásai, és a megvalósítás esetén várható perek miatt.

Miami továbbra is napirenden vanForrás: 2018 Getty Images/Michael Reaves

A verseny promótere, a milliárdos Stephen Ross és csapata most a Hard Rock Stadium környékét vizsgálja a Miami Gardensben, ahol egy „világszínvonalú versenypályát” építenének a stadion környéki területen. A helyszínen 2020-ban a Super Bowlt is megrendezik, és nemrég először tartották meg a Miami Open tenisztornát is.

Valami nagyszerűt szeretnénk létrehozni Miaminak  

– nyilatkozta a Miami Heraldban Tom Garfinkel, a projekt ügyvezetője, aki egyben a Chip Ganassi Racing korábbi döntéshozója is volt. – Sajnos azonban, amikor megkaptuk a tanulmányt arról, hogy mit okozna, ha minden évben megépítenénk az utcai pályát, úgy éreztük, hogy megbukna a terv” – ismerte el.  

A CART-futam helyszínén nem lesz F1-es nagydíjForrás: Getty Images/2003 Getty Images/Darrell Ingham

Garfinkel szerint a lakókat és a cégeket a Biscayne Boulevardon jelentősen érintené a többhetes közlekedési és építési fennakadás a kikötőben és a Bayfront Parkban. A projekt alelnöke és ügyvezetője azonban azt mondta, bár szerették volna az eredeti tervet is megvalósítani, a most kiszemelt, „tehermentes”, 250 hektáros területen is világszínvonalú létesítményt építhetnek.  

Ez jobb megközelíthetőséget és kijutást jelent, nagyobb kényelmet, példátlan kilátást 

– ígérte. – Lehetőséget teremt, hogy a versenyzés világában a legjobb vendéglátást nyújtsuk. Csak akkor akarunk belevágni ebbe, ha világszínvonalú versenyzést tudunk létrehozni, nagyszerű szurkolói élménnyel és Miami számára nagy érték megteremtésével.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK