Társoldalunk:

Ilyen lesz a pilóták szemszögéből a vietnámi F1-es pálya - videó

2019.04.24. 13:13

A Vietnám fővárosában épülő utcai Forma-1-es pályáról már eddig is tudtuk, hogy milyen lesz a vonalvezetése, de hogy milyen lesz rajta megtenni egy kört, az csak most derült ki.

Gőzerővel zajlanak a munkálatok az F1 első Vietnámi Nagydíja előtt Hanoiban, az ország fővárosában, amely jövő áprilisban látja vendégül a száguldó cirkusz mezőnyét. Az utcai pálya létére igen hosszú aszfaltcsík még nincs kész, az azt építő és tervező Tilke GmbH azonban már megmutatta, hogy milyen lesz rajta megtenni egy kört egy aktuális Forma-1-es autóval, és egy videót tett közzé a nemcsak hosszúnak, de gyorsnak és technikásnak ígérkező aszfaltcsíkról.

Ilyen lesz egy kör a vietnámi Forma-1-es pályán

Az F1 tavaly novemberben jelentette be, hogy Hanoi adhat otthont az első Vietnámi Nagydíjnak, a 22 kanyarból álló, Hermann Tilke által tervezett 5565 méter hosszú aszfaltcsík pályarajzát pedig már akkor közzétették,

ebből azonban még vajmi kevés derült ki arról, hogy milyen is lesz rajta körbemenni. A mostani render azonban már többet megmutat a készülő helyszínből.

„Az első szektor a Nürburgringen található Mercedes Arénára emlékeztet – nyilatkozta Dr. Carsten Tilke, a Tilke GmbH vezérigazgatója. – Nagyon változatos szakaszai vannak a pályának, megtalálhatóak rajta nagysebességű kanyarok, amelyek némileg a szuzukai S-kanyarok mintáját követik, valamint hosszú egyenesek, amelyek a kemény féktávjukkal jó előzési pontként szolgálnak."

A Red Bull április 20-án utcai bemutatót tartott Hanoiban - Galéria!Forrás: AFP/Nam Nguyen

Sean Bratches, az F1 kereskedelmi igazgatója tavaly azt mondta, hogy a helyszín kiválasztásánál és a pálya tervezésénél arra törekedtek, hogy ne „körmenet" legyen a versenyből, hanem valódi küzdelmet láthassanak a nézők. „Igazi versenyzést akarunk, kerék a kerék ellen, olyan utcai pályán, ahol van lehetőség az előzésre" – mondta a kereskedelmi igazgató. A pálya Carsten Tilke szerint pedig nemcsak az izgalmas csaták szempontjából lesz érdekes, hanem már önmagában is, például egy időmérős körön is meg kell majd birkózzanak vele a versenyzők. „Összességében ez egy nagy kihívást jelentő pálya a pilótáknak, jó és akciódús versenyeket láthatunk majd rajta, valamint nem lesz könnyű összehozni itt egy tökéletes kört sem."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK