Társoldalunk:
Hírlevél

Óvatos a Red Bull csapatfőnöke, nem győzelmekben gondolkozik

2019.04.22. 11:18

Christian Horner, a Red Bull Racing csapatfőnöke szerint sem most, sem korábban nem tűztek ki célként olyasmit, hogy a tavalyi négy győzelemnél többel szeretnék zárni az idei évet, ahogyan azt Helmut Marko, a bikások tanácsadója nyilatkozta.

Helmut Marko, a Red Bull motorsporttanácsadója az idei szezon előtt úgy nyilatkozott, hogy a Hondával közös együttműködésük pozitív kezdését elnézve az idén az a csapat célja, hogy a tavalyinál több győzelemmel zárja a szezont. Tekintve, hogy tavaly összesen négyszer állhatott fel Red Bull-pilóta a dobogó tetejére, ez 2019-ben legalább öt győzelmet jelentene. Christian Horner, a milton keynes-iek csapatfőnöke azonban lehűtötte a kedélyeket, és cáfolta Marko elvárásokkal kapcsolatos szavait.

A Red Bull óvatos az elvárásokkalForrás: Red Bull Content Pool

A Red Bull egyelőre ugyanott tart, ahol tavaly, stabilan őrzi harmadik helyét az erősorrendben a Mercedes és a Ferrari mögött, Max Verstappen révén pedig már egy dobogós helyet is szerzett Ausztráliában.

Hamarosan azonban nem ártana elkezdenie nyerni, ha teljesíteni akarja a Marko által kitűzött minimum 5 győzelmet. Már ha akarja, Christian Horner szerint ugyanis nem is volt semmiféle ilyen célkitűzés.

„Helmut nyilvánvalóan szeret optimista lenni a kilátásainkat illetően, de még csak három versenyen vagyunk túl. A csapat szempontjából soha nem tűztünk ki semmilyen célt a győzelmeket tekintve. A célunk az, hogy csökkentsük a távolságot az élcsapatokkal szemben" – nyilatkozta a csapatfőnök.

Horner (balra) és Marko (jobbra) ellentmondott egymásnakForrás: Red Bull

Horner attól is óva int, hogy futamról futamra, vagy egyáltalán az idény közben mondjon bárki ítéletet arról, hogy fejlődtek-e a Hondával, és előbbre tudtak-e lépni. „Szerintem ez csak időpocsékolás lenne. Az én nézőpontom mindig az, hogy meg kell nézni, melyik a leggyorsabb autó, majd megvizsgálni, hogy mi a leggyorsabb módja annak, hogy mi is arra a szintre kerüljünk. Ez versenyről versenyre változik. Bahreinben a Ferrari volt ez az autó, Kínában a Mercedes. Mindannyian keményen dolgozunk azért, hogy csökkentsük a távolságot. A történelem megmutatja, hogy nem helyes futamról futamra levonni a következtetéseket."

Gasly: Vagyok olyan gyors, mint Verstappen

A Red Bullnak jelenleg azzal is meg kell küzdenie, hogy a csapathoz az idei szezonra csatlakozó Pierre Gasly egyelőre jócskán elmarad teljesítményben Max Verstappentől, és nem tudja kiaknázni az idei autóban rejlő lehetőségeket. Horner korábban elmondta, hogy Gaslynak időbe telik hozzáigazítania a vezetési stílusát az idei konstrukcióhoz, de továbbra is türelmesek vele.Nem vezethetek úgy, ahogy szeretek és ahogy tudok. Tavaly jó eredményeket értem el a Toro Rossóval. Szerintem most sincs szükség nagy változtatásokra, más autókkal gyors tudtam lenni – nyilatkozta az AS-nek. – Az első két versenyhétvége nem alaukult jól, Kínában viszont már elkezdtek változni a dolgok. Időre van szükségem, a csapat is más, újak az emberek, a kultúra is új, mivel a Red Bull inkább angol csapat. Ugyanakkor izgalmas időszak is ez, 23 évesen egy topcsapatban lenni."

Gasly bízik a képességeibenForrás: Red Bull

A francia pilóta eddig egyszer sem tudta legyőzni az idén Verstappent, az időmérőkön összeszedett hátránya pedig tetemes volt. Gasly ennek ellenére úgy véli, hogy amint megoldja a gondjait, képes lesz felvenni a harcot a hollanddal. „Versengő típus vagyok, amikor pedig nem jönnek az eredmények, mérges leszek. Mindez azonban arra sarkall, hogy a legjobbat hozzam ki magamból. Tudom, hogy gyors vagyok, tisztában vagyok az erősségeimmel, mint például az időmérő. Amikor kényelmesen érzem magam az autóban, úgy gondolom, hogy tudok olyan gyors lenni, min ő."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK