Társoldalunk:
Hírlevél

Newey: A Red Bull nem olyan jó, mint vártuk

2019.04.11. 08:38

A Red Bull főtervezője elárulta, elégedett a Honda munkájával és a felek együttműködésével, de elismerte, az autójuk nem úgy sikerült, ahogy azt várta.

Egy önerőből megszerzett dobogós hellyel és egy 4. pozícióval kezdődött a Red Bull idei szezonja a Hondával, ami az eredmények terén felülmúlta a várakozásokat, különösen a japánok korábbi nehézségei után. A Red Bull vezetői nem győzik méltatni a gyártó erőforrását és munkamorálját, e téren a csapat főtervezője, Adrian Newey sem kivétel.

„Még nincsenek a Mercedes vagy a Ferrari szintjén, de teljes meggyőződésem, hogy elég gyorsan utolérik őket. Ez a magabiztosság sugárzik belőle – mondta Newey a Sky Sports riportere, Natalie Pinkham podcastjában, és hozzátette, a karosszéria terén is fejlődést vár. – Hogy brutálisan őszinte legyek, az autónk nem lett olyan jó, ahogy vártuk, ezért nekünk is el kell végezni a ránk eső munkát.”

Korábban sportautót is tervezett az Aston Martinnak, de Newey már ismét az F1-gyel foglalkozikForrás: Clive Mason/Getty Images

A brit szakember kiemelte, hogy a felek megbíznak egymásban, elhiszik, hogy a partnerük megcsinálja, amit ígért, és „nem kezdünk sárdobálásba”. Hozzátette, a két cég munkatársai kulturális szempontból nagyon különbözők, „de amíg ezt tiszteletben tartjuk, addig minden tökéletes.” Newey kitért a korábbi csapatai szereplésére is, a McLarentől előrelépést vár.

Az elmúlt néhány év során a karosszériájuk nem volt olyan jó, amilyen lehetett volna, de az idén kijavították ezt 

– vélte Newey, aki a bahreini rajtrácson hosszasan nézegette az MCL34-et. – Ez jót tesz a sportágnak. Szerintem biztosan jó autót építettek, így a tavalyinál mindenképpen jobb szezonra számíthatnak. Valószínűtlen, hogy győzelmet érő teljesítményre lesznek képesek, de nagy lépést tettek előre, ami jó hír a sportágnak.”

Ritka, hogy a McLaren önerőből a Red Bull előtt járForrás: Dan Istitene/Getty Images

Newey első komolyabb sikereit az F1-ben a Williams színeiben érte el, mielőtt 1997-ben a McLarenhez szegődött, most kijelentette, „nagyon szomorúnak” tartja, hogy a Williams „simán az utolsó rajtsorba jutott”, és elmondta, reméli, hogy „rendelkeznek a szükséges pénzügyi forrásokkal, hogy meghozhassák a helyes döntéseket, és kijussanak ebből.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK