A Red Bull lecserélné Verstappen csapattársát?

Forma-1, Pierre Gasly, Max Verstappen, Red Bull Racing, Bahreini Nagydíj
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 28: Pierre Gasly of France and Red Bull Racing looks on in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 28, 2019 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1YV1C24CS1W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
A Red Bull F1-es csapata legutóbb három évvel ezelőtt vált meg a szezon közben az egyik versenyzőjétől, Jacques Villeneuve szerint az idén azonban ez akár újra megtörténhet.

A Red Bull bármennyire is igyekszik kifelé a laza energiaitalos csapat látszatát kelteni, ez csak a pályán kívüli körítésre igaz, az évek alatt többször bebizonyosodott, hogy a teljesítmény terén nem ismernek kegyelmet. Különösen igaz ez a bikások juniorprogramját felügyelő Helmut Markóra, aki kíméletlenül eltanácsolja bármelyik fiatalt, ha az nem teljesít, és nem bánik kesztyűs kézzel a már Forma-1-ben levő Red Bull-támogatottakkal sem. Az 1997-es világbajnok Jacques Villeneuve szerint hamarosan eljöhet a pillanat, hogy a mezőny egyik topcsapatához az idei szezonra előléptetett Pierre Gasly is az osztrák tanácsadó áldozatául essen, és a helyét más vegye át.

Gasly egyelőre sehol sincs Verstappenhez képest Forrás: Mark Thompson/Getty Images

Gasly 2017-ben mutatkozott be a Forma-1-ben a Toro Rosso színeiben, akkor a Red Bull anyacsapatát is megjárt Danyiil Kvjat helyére érkezett, majd 2018-ban teljes szezont futott a faenzaiaknál, hogy 2019-re a Renault-hoz távozó Daniel Ricciardo helyét vegye át Max Verstappen mellett.

Már a szezon előtti barcelonai teszteken is akadtak gondok vele, Helmut Marko azok után, hogy kétszer is összetörte a Red Bullt, meg is jegyezte, hogy ennél több kell a 23 éves francia pilótától.

Gasly ezek után Ausztráliában és Bahreinben sem villogott, jócskán elmaradt Verstappentől, és egyszer sem jutott be az időmérő utolsó szakaszába, noha Melbourne-ben erről a csapat is tehetett. Christian Horner csapatfőnök ugyan védelmébe vette, mondván nagyon nehéz beállítani a csapat idei autóját, és türelméről biztosította a fiatal pilótát, az 1997-es világbajnok szerint nem sok ideje van összekapni magát, ha a Red Bullban szeretné befejezni a szezont.

– nyilatkozta Villeneuve a Sky Italiának. – A múltban sokan szenvedtek azzal, amikor egy topcsapatba szerződtek, az emberek alábecsülik ezt. Olyan, mint amikor valaki a Forma-2-ből fellép a Forma-1-be, némelyek könnyebben alkalmazkodnak, mint mások. Gaslynak nem lesz sok szerencséje [Helmut] Markóval az idén, tudjuk, hogy képes ötpercenként megváltoztatni az álláspontját."

Kvjat csak az újabb lehetőségre vár, hogy Red Bullt vezethessen? Forrás: NurPhoto/Xavier Bonilla

Nem ez lenne az első eset, hogy a Red Bull szezon közben cserél versenyzőt,

2016-ban négy futam után pont attól a Danyiil Kvjattól váltak meg, akinek a helyén Gasly bemutatkozott 2017-ben,

és aki tulajdonképpen a francia ülésébe tért vissza az idei szezonra. A sors fintora, hogy amennyiben Gasly-t leváltaná az energiaitalos alakulat, feltehetőleg az oroszt léptetné ismét elő, aki második lehetőségét kapná meg a bizonyításra az anyacsapatban.