Társoldalunk:
Hírlevél

Hamilton: Úgy kezelem Leclerc-t, ahogy Vettelt is

2019.04.09. 17:49

A brit pilóta ellenfélként egyelőre nem tudta kiismerni Charles Leclerc-t, de nagyra tartja a monacói fiatalt a bahreini teljesítménye alapján.

Lewis Hamilton nyerte a másfél héttel ezelőtt megrendezett Bahreini Nagydíjat, de az F1 iránt érdeklődők számára elsősorban Charles Leclerc szereplése volt a hétvége meghatározó motívuma, hiszen a második F1-es szezonját rögtön a Ferrarinál kezdő fiatal a pole pozícióból indulva jó úton haladt a győzelem felé, mielőtt egy rövidzárlat miatt lelassult az autója.

Leclerc-t már tavaly is méltatták az élmezőny tagjai, a bahreini teljesítménye láttán további elismerésekkel illették, köztük csapattársa, Sebastian Vettel és a Mercedest erősítő Lewis Hamilton is kiemelte, hogy a Ferrari versenyzője milyen nagyszerűen vezetett. Hamilton később azt mondta, szerinte Leclerc ellen küzdeni is sportszerűen lehet majd.

Leclerc-t az ellenfelei is tisztelikForrás: Anadolu Agency/2019 Anadolu Agency/Ayman Yaqoob

„Minden alkalommal, amikor az ember egy olyan pilótába botlik, akivel nagyon kevés tapasztalata van, természetes, hogy óvatossággal közelíti meg – nyilatkozta Hamilton. – Nem tudni, hogyan fog viselkedni, hogy agresszív vagy lazább lesz-e, hajlamos-e hibázni. Még nem tudtam felmérni őt a pályán, de stabilnak, sportszerűnek és nagyon kiegyensúlyozott pilótának tűnik.”   

A szezon során meglátjuk. Eddig nem hibázott, ezért ugyanúgy közelítem meg őt, ahogy Sebastiant is.” 

Hamilton rámutatott, minden ellenfelével másként kell bánnia, elsősorban az különbözteti meg a versenyzőket, hogy mekkora helyet hagynak a másiknak, de Leclerc-rel még nem küzdött meg a pályán, test-test ellen, ám kijelentette, reméli, hogy ez hamarosan változni fog.  

Charles Leclerc támadja Valtteri Bottast a Bahreini NagydíjonForrás: AFP/Andrej Isakovic

Bár a Mercedes a bahreini futam után mindkét győzelmet magáénak tudhatja, a csapatnál nem elégedettek, mert a mutatott tempó terén a Ferrari úgy tűnik, a fejükre nő. A maranellói istálló Melbourne-ben nem remekelt, de a sivatagi pályán kisajátították az első rajtsort, és Leclerc révén a győzelemre is pályázhattak.

Nem ugrándozhatunk örömünkben, mert tudjuk, hogy Charles jó munkát végzett, és nyernie kellett volna  

– ismerte el Hamilton. – Balszerencséjére a megbízhatóság az útjába állt. Nagyon keményen dolgoztunk, ahogy mindig is, de alulteljesítettünk. Természetesen vannak mázlis hétvégéink, ez is közéjük tartozott” – tette hozzá Hamilton, aki csapattársa bónuszpontja miatt egyelőre az összetett 2. helyén áll.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK