Társoldalunk:
Hírlevél

A McLaren F1-es autójára hajaz Alonso Indy 500-as gépe

2019.04.08. 16:00

A McLaren közzétette az első képeket Fernando Alonso idei Indianapolis 500-ra készített IndyCarjáról. Az már első pillantásra látszik, hogy a Chevrolet mintha az MCL34-es F1-es versenygép ikertestvére lenne.

Már csak 48 nap van hátra, és elrajtol a 103. Indianapolis 500, Fernando Alonsóval a mezőnyben. A kétszeres világbajnok másodszor vág neki a legendás oválpályás versenynek, ezúttal abban a reményben, hogy az utolsó kirakóst is a helyére teheti a Triple Crownhoz, azaz a monacói F1-es futam és a Le Mans-i 24 órás után a harmadik ikonikus versenyt is behúzhatja, és Graham Hill után a második lehet a történelemben, akinek sikerül ez. Már egy ideje tudott, hogy a spanyol klasszis az idén a McLaren által indított IndyCar-csapattal vesz részt a küzdelemben, most pedig a wokingiak leleplezték az autója festését is.

Elöl Alonso idei, hátul Donohue 1972-es IndyCarja - Galéria!Forrás: McLaren

Nagy megfejtést ugyan nem nyújt Alonso Indy 500-as Chevrolet-ja, hiszen az IndyCarban a Dallara által gyártott egyenkasztnikat használják a csapatok,

annyi mindenképpen kiderült róla, hogy az MCL34-es F1-es géppel a legtöbb elemében megegyező lesz a festése.

Alonso a 66-os rajtszámmal fog körözni Indianapolisban Mark Donohue 1972-es sikerének emlékére, amely a McLaren első győzelme volt a Brickyardon. Az autót a McLaren wokingi főhadiszállásán készítette fel a csapat Indy 500-ra verbuvált stábja, és már útban van Indianapolisba, az április 24-én kezdődő teszthétre.

A csapat nagyon keményen dolgozott a gyárban az autón, szerintem fantasztikusan néz ki a McLaren színeiben. A reményeim a versennyel kapcsolatban változatlanok, nyerni és elhódítani a Triple Crown-t. Már várom, hogy újra találkozzak a fantasztikus amerikai szurkolókkal, akik olyan jól fogadtak az első alkalommal" – mondta Alonso, akinek egy tesztautót is készített a csapat, amelyet Texasba küldtek, ahol a Texas Motor Speedwayen április 9-én a spanyol pilóta először vezethet egy jelenlegi alacsony leszorítóerős csomaggal ellátott IndyCart.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK