Gasly és Ricciardo is küszködik új csapatánál

Forma-1, Pierre Gasly, Red Bull Racing, Bahreini Nagydíj
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 31: The car of Pierre Gasly of France and Red Bull Racing is seen in the garage before the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 31, 2019 in Bahrain, Bahrain. (Photo by ) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1YVYF4DV12111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Nem megy zökkenőmentesen a csapatváltás, miután Daniel Ricciardo átigazolt a Renault-hoz, a Red Bull pedig Pierre Gasly-t ültette a helyére. Egyelőre egyikük sem lendült formába.

Nehézkesen indult a szezon Daniel Ricciardo és Pierre Gasly számára is, miután az ausztrál pilóta Renault-csapatot választotta, a Red Bull pedig a fiatal franciával próbálta pótolni őt. Míg Max Verstappen az első két futamon a 3-4. helyen ért célba, Gasly csak Bahreinben tudott pontokat szerezni a 8. helyével, Ricciardo pedig minkét futamot feladta.

Gasly az Autosportnak kijelentette, mérnökeitől kér segítséget ahhoz, hogy az autót jobban a saját stílusához igazíthassa, és közben saját magában is keresi a fejlődés lehetőségét. „Úgy érzem, még mindig nem tudom megcsinálni az autóval azt, amit szeretnék, amikor elkezdem igazán nyomni, nem úgy reagál, ahogy azt várnám” – összegzett a francia pilóta.

Gasly autója még nem az igazi Forrás: Mark Thompson/Getty Images

A Red Bull versenyzője biztos abban, hogy több rejlik a csomagjában, de egyelőre nem tudja, hogyan lehetne előcsalogatni az autóból a teljesítménytöbbletet. „Szerintem akadnak pozitívumok, de nem tartunk ott, ahol szeretnénk. Az időmérőn elég nehézkes volt bánni az autóval, és hasonló volt a helyzet a futamon is.”

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke elismerte, hogy „trükkös” az idei autójuk beállítása, mert szűk a működési tartománya. „Max ezzel hihetetlenül jól megbirkózott, Pierre-nek nehezebb dolga van, de szerintem ez is idő kérdése” – tette hozzá a brit menedzser, aki úgy vélte, Gasly önbizalma erősödhet a bahreini előzései után.

Ricciardo elégedetlen Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

Nem áll jobban a szénája Ricciardónak sem. A Renault sztárigazolása a melbourne-i időmérőn kikapott Nico Hülkenbergtől, majd elrontotta a rajtot, végül kiesett. Bahreinben is Hülkenberg mögött autózott, amikor az autója csapattársáéval egyszerre elromlott, és mindketten kiestek pontszerző helyről.

– idézte Ricciardót az Autosprint. – Magabiztossá kell válnom az autóban, erre kell rátalálnom. A fékezés során nem úgy viselkedik, ahogy szeretném. Mondjuk úgy, hogy bizonyos területeken még tempóra van szükségem” – tette hozzá az ausztrál versenyző, akit a Renault kimondatlanul is vezéregyéniségnek szerződtetett, ebből azonban egyelőre nem tudott sokat mutatni.