Vágólapra másolva!
A korábbi kétszeres világbajnok májusban ismét szerencsét próbál az Indianapolis 500-on, a felkészülés részeként a jövő héten Texasban gyakorol néhány ellenfelével.

Saját csapatot verbuvál a McLaren veterán pilótájuk, Fernando Alonso számára a májusban zajló Indianapolis 500-ra. A projektet a Force India korábbi csapatfőnöke, Bob Fernley vezeti, a stábot és a szakmai hátteret a híres brit utánpótláscsapat, a Carlin adja, Alonso pedig a rá jellemző lelkesedéssel készül, hogy az idén ezt a versenyt is megnyerje, ezzel megszerezze a nem hivatalos tripla koronát.

Alonso korábban F1-es pilótaként megnyerte a Monacói Nagydíjat, a WEC-ben a Toyota színeiben győzött a Le Mans-i 24 órás versenyen, a néhai Graham Hillnek azonban az Indy 500 meghódítása is sikerült, igaz, ő a daytonai 24 órás verseny megnyerését nem tudhatta magáénak.

Alonso a 2017-es Indy 500-on Forrás: Copyright-FDMAS 2017/Forrest Mellott

A korábbi F1-es versenyző 2017-ben indult már az 500 mérföldes versenyen, vezette is a futamot, de végül a Honda-motor meghibásodása miatt feladta a futamot. Az idén 66-os rajtszámmal, Chevrolet-motorral rajtol, az éles felkészülést április 9-én, a 1,5 mérföldes Texas Motor Speedwayn kezdi.

Alonso a 2017-es Indy 500-on vezetett utoljára oválpályán, most először teszteli majd ilyen konfigurációban a 2018-as Dallara aerokitet,

bár tavaly a Barber Motorsports Parkban, egy európai stílusú versenypályán már ízelítőt kapott az autó jelenlegi formájából. Azt a tesztet az Indyhez hasonlóan az Andretti Autosports biztosította a számára, most viszont lényegében a McLaren saját legénységével készül a maratoni viadalra.

Fernando Alonso IndyCar-tesztje az Andretti Autosport színeiben, a Barber Motorsports Parkban Forrás: IndyCar

A teszten részt vesz az IndyCarban versenyző Charlie Kimball, a korábbi F1-es pilóta, Max Chilton és az Indy Lights bajnoka és az IndyCar újonca, Patricio O’Ward is, mindannyian megosztják majd az adataikat, és várhatóan a test-test elleni küzdelmet, a szélárnyékozást és egyéb taktikákat is kipróbálnak majd.