Előzni tilos! - Furcsa F1-es futamok az egy híján ezerből

Forma-1, USA Nagydíj 2005
INDIANAPOLIS, IN - JUNE 19: Michael Schumacher of Germany and Ferrari stays on the track as the Michelin users file into the pits at the start of the United States F1 Grand Prix at the Indianapolis Motor Speedway on June 19, 2005 in Indianapolis, Indiana. (Photo by Clive Rose/Getty Images) *** Local Caption *** Michael Schumacher
Vágólapra másolva!
Az 1000. Forma-1-es nagydíj küszöbén összeállítottunk egy listát olyan versenyekről, melyek nem valakinek a teljesítménye miatt voltak emlékezetesek, hanem a lebonyolítás vagy a végeredmény szempontjából rendhagyónak számítottak. 

Az ezredik Forma-1-es nagydíj lesz a jövő hétvégi Kínai Nagydíj, ennek apropójából felidézünk olyan futamokat, amelyek nem valamelyik versenyző vagy csapat teljesítménye, hanem egyéb ok miatt különlegesek a történelemben.

A számokat kedvelő fanatikusok tulajdonképp azon is elvitázhatnak, hogy valóban a jövő heti Kínai Nagydíjat tekinthetjük-e a Forma-1 millenniumi versenyének. Az eddigi hivatalos 999 között Indy 500-ak is találhatók, amelyek külön mezőnnyel teljesen önálló életet éltek, bizonyos lefutott viadalok viszont hiányoznak a listából, mert sportpolitikai okokból nem számítottak bele az értékelésbe (1980 Spanyol Nagydíj, 1981 Dél-Afrikai Nagydíj).

És volt egy nagydíj, amely két versenyből állt, vagyis elmondható, hogy egyszer már megvalósult az a rendszeresen bedobott ötlet, hogy a versenyhétvégéken több futamot rendezzenek.

Kezdjük is ezzel az unikumok listáját, ami a következő oldalon kezdődik!