Társoldalunk:
Hírlevél

Előzni tilos! - Furcsa F1-es futamok az egy híján ezerből

2019.04.08. 09:56

Az 1000. Forma-1-es nagydíj küszöbén összeállítottunk egy listát olyan versenyekről, melyek nem valakinek a teljesítménye miatt voltak emlékezetesek, hanem a lebonyolítás vagy a végeredmény szempontjából rendhagyónak számítottak. 

Az ezredik Forma-1-es nagydíj lesz a jövő hétvégi Kínai Nagydíj, ennek apropójából felidézünk olyan futamokat, amelyek nem valamelyik versenyző vagy csapat teljesítménye, hanem egyéb ok miatt különlegesek a történelemben.

A számokat kedvelő fanatikusok tulajdonképp azon is elvitázhatnak, hogy valóban a jövő heti Kínai Nagydíjat tekinthetjük-e a Forma-1 millenniumi versenyének. Az eddigi hivatalos 999 között Indy 500-ak is találhatók, amelyek külön mezőnnyel teljesen önálló életet éltek, bizonyos lefutott viadalok viszont hiányoznak a listából, mert sportpolitikai okokból nem számítottak bele az értékelésbe (1980 Spanyol Nagydíj, 1981 Dél-Afrikai Nagydíj).

És volt egy nagydíj, amely két versenyből állt, vagyis elmondható, hogy egyszer már megvalósult az a rendszeresen bedobott ötlet, hogy a versenyhétvégéken több futamot rendezzenek.

Kezdjük is ezzel az unikumok listáját, ami a következő oldalon kezdődik!

Előző
Következő