Társoldalunk:
Hírlevél

Alonso minél hamarabb az F1-ben látná Mick Schumachert

2019.04.03. 12:13

Michael Schumacher korábbi ellenfele, Fernando Alonso szerint Mick Schumacher akkor jár a legjobban, ha minél hamarabb F1-es versenyző lesz. A család nem kapkodja el a lépést.

Pályafutása során először vesz részt éles F1-es teszten az F3-as Európa-bajnokság tavalyi győztese, a rekordbajnok Michael Schumacher fia, Mick Schumacher. A német fiatal kedden a Ferrarit, szerdán az Alfa Romeót vezetheti, miközben az idén az F2-ben versenyez. A bahreini nyitóforduló során az első futamon a 8. lett, ezzel megszerezte a pole pozíciót, majd a második alkalommal a 6. helyet érte el.

A Schumacher név hallatán óhatatlan, hogy a közvélemény hatalmas érdeklődést mutasson az ifjú pilóta iránt, aki ráadásul az édesapját legendává emelő Ferrari pilótanevelő programjához is csatlakozott. Micket eddig próbálták távol tartani a rivaldafénytől, de az F2 már az F1-es hétvégék programjának része, így nem kerülheti el a pletykákat sem.

Hatalmas volt az érdeklődés - Galéria!Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Bár Mick első F2-es hétvégéje nem hozott kiemelkedő tempót és eredményeket sem, Sebastian Vettel botlásait látva sokan már most az F1-ben látják az ifjú Schumachert. Édesapja korábbi ellenfele, Fernando Alonso sem várna a német pilóta katapultálásával. „Jobb, ha az ember a lehető legkorábban megy” – utalt Alonso az F1-re a Sky Sportsnak.  

Amikor az ember fiatal, sohasem tudni, hogy mikor jön a Forma-1-es vonat. Ő az idén az F2-ben megy, gondolom, elsősorban arra koncentrál, hogy jól szerepeljen. Ha ez sikerül, és ez F1-es csapat támaszkodna a tehetségére, fel kell szállni a vonatra.”

Schumacher menedzsere, Nicolas Todt azonban leszögezte, hogy „nincs szükség a kapkodásra”, fontosabbnak tartotta, hogy „Mick remélhetőleg nem túl későn, de eljusson a Forma-1-be, és sok évig ott maradjon. Az ő célja nem az, hogy a lehető leggyorsabban a Forma-1-bee érjen, hanem az, hogy úgy érkezzen meg, hogy teljesen felkészült, ahogy Charles Leclerc is tette.”

Schumacher szerdán már az Alfa Romeónál teszteltForrás: AFP/Andrej Isakovic

Todt elismerte, Schumacher F1-es bemutatkozása „nagyon érzelmes nap” volt, mivel a családnak nagyon sokat jelent, hogy a Schumacher nevet ismét egy Ferrarin láthatják. Kijelentette, az az ő feladata, hogy tanácsokkal és iránymutatással segíti a fiatal pilótát, aki szerinte a lehető legjobb helyen van a Ferrari pilótaakadémiájánál.

Drukkol Mick Schumachernek a Renault pilótája, Daniel Ricciardo is.

„Pár évvel ezelőtt ismertem meg őt Hockenheimben, talán 2016-ban – mondta az ausztrál pilóta a bahreini teszt esőszünetében. – Rögtön azt éreztem, hogy ő egy nagyon rendes srác, és most is összefutottam vele a hétvégén. Örülök a sikerének, nem csak a neve miatt, hanem azért is, mert tényleg nagyon jó embernek tűnik, és nyilvánvalóan tehetséges is. Jó sztori is, de szerintem meg is érdemli.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK