Társoldalunk:
Hírlevél

Tíz év után ismét Ferrarit vezet egy Schumacher - videó

2019.04.02. 09:00

Túlzás nélkül állítható, hogy libabőrös pillanatokat okozott a motorsportrajongóknak Mick Schumacher, amikor a bahreini szezonközi F1-es teszt első napjának reggelén megjelent a Ferrari tűzpiros overáljában, beült az autóba, majd kihajtott a pályára az SF90-nel.

Michael Schumacher 2009 augusztusában, Mugellóban ült utoljára Forma-1-es Ferrari volánja mögött, amikor az F2007-tel igyekezett lemérni, hogy sérült nyaka mennyire bírja a tesztelést, és be tud-e ugrani a Hungaroringen balesetet szenvedett Felipe Massa helyére.

Közel tíz évet kellett várni arra, hogy ismét egy Schumacher tűnjön fel a vörös autóban, méghozzá a hétszeres világbajnok fia, Mick, aki az SF90-nel egy teljes napot körözhet a bahreini szezonközi teszten, nem mellesleg életében először vezethet Forma-1-es autót.

A pár nappal korábban Forma-2-es bemutatkozása során Bahreinben egy nyolcadik és egy hatodik helyet szerző Schumacher már meg is kezdte a munkát a Scuderiánál, az alábbi képre kattintva róla, és a vele együtt a teszten részt vevő többi pilótáról talál galériát.

Mick Schumacher először vezet Forma-1-es autót, méghozzá a Ferrari 2019-es versenygépét - GALÉRIAForrás: Picture-Alliance/AFP

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK