Társoldalunk:
Hírlevél

Mercedes: Összeszedettség is kell a világbajnoki címhez

2019.03.31. 20:39

Toto Wolff és a Mercedes pilótái is kiemelték, hogy a Ferrari gyorsabb volt a bahreini futamon, de kiemelték, hogy a megbízhatóság segített nekik az újabb kettős győzelem megszerzéséhez.

A verseny háromnegyedéig úgy tűnt, hogy a Mercedes ezúttal lemarad a győzelemről, de Lewis Hamilton először Sebastian Vettelt előzte meg, majd a későbbi 2. helyezett Valtteri Bottashoz hasonlóan profitált a futamot magabiztosan vezető Charles Leclerc műszaki hibájából, így az Ezüstnyilak pilótái a Bahreini Nagydíjon újabb kettős győzelmet ünnepelhettek.  

„Hosszú ez a bajnokság, és a teljesítményt, valamint a megbízhatóságot mindig ki kell egyensúlyozni – mondta Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke a Sky Sportsnak. – Ott van a szerencsefaktor is, és Charles nagyon balszerencsés volt ma. Ő volt a leggyorsabb, meg kellett volna nyernie a versenyt, de aztán a dolgok más irányba fordultak” – összegzett.

Újabb kettős győzelem - Galéria!Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A verseny egyik kulcspillanata volt, amikor a második kerékcsere után Hamilton támadást indított Vettel ellen, tisztán megelőzte a Ferrari pilótáját, aki a manőver végén meg is pördült. „Nagyon hasonló eset volt, ahogy megint kipördült – utalt Vettel tavalyi hibáira. – Úgy tűnik, ez az egyik erősségünk,

nem csak az egykörös tempó vagy a gyorsaság a lényeg, hanem az, hogy összeszedettek legyünk, és akár a 3-4. helyen is célba érjünk. Ez is előnyt jelenthet a világbajnokság megnyerése érdekében.” 

Hamilton sem értette, hogy mi történt Vettellel, de elárulta, élvezte a csatákat a négyszeres világbajnokkal, még úgy is, hogy saját elmondása szerint „iszonyúan küszködött” a második lágy gumiszettjével. A pontverseny 2. helyezettje méltatta a futamot majdnem megnyerő Leclerc-t, és elismerte, hogy a Ferrari az egész hétvégén gyorsabb volt a Mercedesnél.

Bottas nem volt versenyben a győzelemért - Galéria!Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

A világbajnoki pontversenyt továbbra is Bottas vezeti annak köszönhetően, hogy Melbourne-ben pluszpontot kapott a leggyorsabb kör teljesítéséért. Tavaly általában ő volt balszerencsés, most elismerte, jól esik neki, hogy valaki más pechjéből profitálhatott. „A végén minden az ölünkbe hullott, nyilván az autónk megbízható volt, ezért szereztük meg az első két helyet” – vélte.

Nagyon jól sikerült a rajt, átvettem a 2. helyet, de a következő körben elkapott egy széllökés, kiszélesítettem a pályát és elvesztettem a pozíciót az első kanyarban

– magyarázta. – Az autó nagyon kiszámíthatatlanul viselkedett a futamon, az egyik körről a másikra küszködtem, hogy megtaláljam a ritmust, ezért nehéznek éreztem a versenyt.” Bottas a Ferrari tempóját látva kijelentette, bár a Mercedes elhozta az első két helyet Bahreinben, „keményen kell dolgoznunk, mert nehéz csatára kell készülnünk a szezon során.”   

Ezzel Wolff is egyetértett, szerinte a csúcssebesség a Mercedes gyenge pontja. „Össze kell dugnunk a fejünket, hogy hol rontjuk el, mert az autó és a motor gyors, ezt Melbourne-ben láthattuk, azon múlik minden, hogy a megfelelő tartományba tudjuk-e hozni” – foglalta össze. A Mercedes két futam után 87 ponttal vezeti a konstruktőri világbajnokságot a 48 pontos Ferrari előtt.  

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK