Társoldalunk:

Sainz: James Key nagy kincs lesz a McLarennek

2019.03.30. 15:19

A McLaren istálló új technikai igazgatója, James Key a Bahreini Nagydíj hétvégéjén teljesíti első éles bevetését a csapat színeiben. Az alakulat vezetője, Zak Brown sokat vár tőle.

Több hónapos kényszerszabadság után végre munkába állt a McLarennél a Toro Rossótól elcsábított technikai igazgató, James Key. A faenzai istálló nehezen engedte el a szakembert, akinek a vezetése alatt több versenyképes autót is épített, de hosszú huzavona után végül sikerült megállapodást elérni

Zak Brown, a McLaren csapatfőnöke elárulta, egyelőre akklimatizálódnia kell az új technikai igazgatónak, mielőtt teljesen beleásná magát a munkába. „Még nagyon az elején járunk. James csak hétfőn kezdett, kedden eljött velem a stratégiai munkacsoport megbeszélésére, azóta itt van (Bahreinben)." 

Key és Sainz már a Toro Rossónál megismerte egymástForrás: Getty Images/Red Bull Content Pool/Peter Fox

„Azt hiszem, egyelőre csak megfigyel, hogy jól megismerje a csapatot. A tavalyi év közepe óta történt nálunk néhány változás. Nagyszerű, hogy őt is a fedélzeten üdvözölhetjük.

Brown szerint Key feladata az lesz, hogy „gyors autót gyártson sok ember összehangolásával."  A technikai igazgatónak valószínűleg nem lesz túl sok időre szüksége, amíg megtalálja az összhangot új környezetével, ugyanis ismerős arcokkal is találkozik majd. A csapat szintén új szerzeménye, Carlos Sainz már dolgozott a brittel együtt a Toro Rossónál.

Sainz elárulta, hogy néhány napja Key-jel ebédelt, és hosszasan beszélgettek. „Ezen a héten kezdett, és együtt voltam vele a gyárban. – mondta Sainz. – A szimulátorban dolgoztam, és részt vett utána a megbeszélésen. Sok emberrel egyeztetett éppen úgy, ahogy én tettem tavaly év végén. Nagy kincs lesz a csapat számára."

James Key már a McLaren uniformisában

Key nem az egyetlen új arc a McLaren-csapatnál. A brit istálló januárban csábította magához Andreas Seidlt, aki az ügyvezető igazgatói pozíciót foglalja majd el. A német legutoljára a Sportautó-világbajnokságban dolgozott a Porschénál, ami hírnevet hozott számára. Seidl nem először fog azonban a Forma-1-ben dolgozni, ugyanis 2000 és 2009 között a BMW alkalmazásában állt.

Seidl tehetséges vezető, akit az eredmények igazolnak."

„(A szerződtetése) egy újabb fontos lépés a teljesítményünk javításához, illetve mutatja az elköteleződésünket a Forma-1 felé" – mondta Brown.

Gil de Ferran, aki a tavalyi esztendő közepén szegődött a McLarenhez, továbbra is a csapat sportigazgatója marad, a McLaren Racing különböző programjait koordinálja. Miután Seidl megérkezett a csapathoz, és megtalálta a pontos helyét a szervezetben, Ferran szerepe módosulni fog, amiről Brown egyelőre nem árult el többet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK