Társoldalunk:
Hírlevél

Vettel: Mick Schumacher megérdemli, hogy F1-es autót tesztelhet

2019.03.29. 15:38

Sebastian Vettel, a Ferrari négyszeres világbajnoka, valamint Carlos Sainz és Lando Norris is támogatásáról biztosította Mick Schumacher élete első Forma-1-es tesztje előtt, és elmondta, hogy megérdemelten jutott a lehetőséghez a hétszeres világbajnok fia.

Mick Schumacher karrierje legzsúfoltabb napjai előtt áll, a hétvégén bemutatkozik a Forma-2-es bajnokságban, pár nappal később pedig Forma-1-es autóban is, először a Ferrari, majd az Alfa Romeo versenygépét fogja tesztelni. Három különböző autó, két versenysorozat, ez akár sok is lehetne egy 20 éves fiatalnak, Schumacher azonban úgy érzi, hogy teljes mértékben készen áll a feladatra, amelyben Sebastian Vettel, a Ferrari négyszeres világbajnoka, és a McLaren versenyzői is mögötte állnak.

Először a Forma-2-es versenyhétvégére koncentrálForrás: AFP/Andrej Isakovic

A hétszeres világbajnok fiát hatalmas médiaérdeklődés fogadta a bahreini versenyhétvége előtt, több újságíró gyűlt össze a sajtóbeszélgetésén, mint sok Forma-1-es kollégájának. Ennek ellenére a Ferrari versenyzői akadémiájának tagja nyugodtan és összeszedetten válaszolgatott a kérdésekre, és elmondta, hogy bár természetesen érzelmes pillanat lesz, amikor majd a teszten Forma-1-es Ferrarit vezethet, egyelőre száz százalékig a Forma-2-es teendőire koncentrál, élete első F2-es futamán a 10. helyről rajtolhat.

Ami a száguldó cirkuszt illeti, magabiztos azt illetően, hogy teljes mértékben készen áll a tesztre.

Ugyanígy gondolja Sebastian Vettel is. „Nyilvánvalóan a neve és amiatt, hogy ő Michael fia, az emberek elvárásokat támasztanak vele szemben, ahhoz azonban, hogy valaki a Forma-1-ben kössön ki, bizonyítania kell a sebességét” – mondta Vettel.Eddig nagyon jól teljesít, az alapján, ahogy az utóbbi években fejlődött, megérdemli, ahol most tart. Most időt és nyugalmat kell biztosítanunk neki ahhoz, hogy végezze a munkáját. Nincs könnyű helyzetben, másfelől viszont hozzászokott ehhez. Bizonyára nagy lesz az izgatottság, amikor beül majd az autóba."

Élete első Forma-2-es futamát a 10. helyről kezdhetiForrás: AFP/Andrej Isakovic

Schumachernek nem csak a sok újdonsággal kell megbirkóznia rövid idő alatt, hanem azzal is, hogy az emberek egyelőre a hétszeres világbajnok fiát látják benne, és ahhoz mérten várják tőle az eredményeket. A fiatal pilótát ez azonban elmondása szerint nem zavarja.Nélküle nem lennék ugyanaz az ember, aki ma vagyok. A részemmé vált, az apám fia vagyok, ez pedig boldoggá tesz. Amit ő véghezvitt, az a valaha volt legjobb a Forma-1-ben, olyasmi, amire felnézek, örülök, hogy ő az apám, ez mindig is a részem volt. Megvolt rá az időm és az esélyem, hogy felnőjjek ehhez, sokan támogattak az utamban."

Az F1 legsikeresebb versenyzőjének fiának lenni nem könnyű, ugyanakkor nem Mick az első, akit autóversenyző édesapjához mérnek. A jelenlegi mezőnyben Carlos Sainz is tudna mesélni arról, hogy eleinte csak annyit tudtak róla, hogy ő a kétszeres világbajnok ralilegenda fia.

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke is rajta tartja a szemét MickenForrás: AFP/Andrej Isakovic

„Nagyon is átérzem Mick helyzetét, tudom milyen az, amikor valakinek a fiaként emlegetnek – nyilatkozta a McLaren pilótája. – Ez néha kicsit rosszul tud esni az embernek, mert mindenki saját magának akar nevet szerezni, biztos vagyok benne, hogy ő is ezt tervezi.

Folyamatosan bizonyítja, hogy jó, megérdemli az esélyt a Forma-1-ben, ezt senki nem csak úgy adta neki. Megérdemli a tehetsége és amiatt, ahogy fejlődött. A legjobbakat kívánom neki erre a tesztre."  

Sainzhoz csatlakozott Lando Norris, a McLaren újonca is, aki 2017-ben a Forma-3-as Európa-bajnokságon egy mezőnyben versenyzett Schumacherrel. „Klassz dolog [hogy tesztlehetőséget kapott], különösen amiatt, hogy az édesapja nyomdokaiba léphet. Jó lehetőség ez neki, megérdemli, mert jó pilóta, és egy igazán kedves srác."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK