Vágólapra másolva!
Mick Schumacher és a korábbi Red Bull-protezsált Callum Ilott is tesztlehetőséget kap a Ferraritól és az Alfa Romeótól Bahreinben és Barcelonában. A német pilóta jön előbb.

A Ferrari és az Alfa Romeo is megerősítette, hogy F1-es tesztlehetőséget adnak a 20 éves Mick Schumachernek, a rekordbajnok Michael Schumacher fiának a hétvégén zajló Bahreini Nagydíj után. Az F1 mezőnye április 2-án és 3-án a sivatagi pályán marad tesztelni, az F3-as Európa-bajnokság tavalyi győztese először Ferrarit, utána Alfa Romeót vezethet a két nap során.

Schumacher előtte a hétvégén két futamot teljesít az F2-ben a Prema színeiben, a sorozat új lesz a számára, a csapat viszont nem, korábban az F4-ben és az F3-ban is náluk szerepelt. Az F1-es tesztnek érdekes hátteret ad, hogy az ifjú versenyző édesapja, Michael Schumacher neve összeforrt a Ferrarival, feltörekvő pilótaként pedig az Alfa Romeót működtető Saubernél is versenyzett.

Mattia Binotto, Laurent Mekies, Mick Schumacher és Marco Matassa, a pilótaakadémia évnyitóján Forrás: Ferrari

„Nagyon várom már, biztosan nagyszerű élmény lesz – nyilatkozta Schumacher az F1-es tesztről. – Pillanatnyilag azonban tudatosan félreteszem a teszttel kapcsolatos gondolataimat, mert azt is nagyon várom, hogy részt vegyek az első F2-es versenyemen, szeretnék 100%-ig a rám váró hétvégére összpontosítani.”

Bahreinben először Schumacher kap lehetőséget, Barcelonában pedig a brit Callum Ilott ülhet a Ferrariba és az Alfába.

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke szerint a Ferrari pilótaakadémiájának értékét Charles Leclerc előléptetése bizonyítja, és örömmel biztosít lehetőséget Schumachernek és Ilottnak, hogy F1-es autót teszteljenek. „Úgy gondolom, nagyon hasznos lesz a pályafutásuk jelenlegi szakaszában, hogy hivatalos környezetben, a bahreini és a barcelonai teszten vezethetik az SF90-et.”

Ilott és Schumacher már az F3-ban is csapattársak voltak Forrás: Thomas Suer / suer.photo/(c) FIA F3 / Suer/Thomas Suer

Az Alfa Romeo részéről Frédéric Vasseur csapatfőnök is üdvözölte a két pilótát, és emlékeztetett, hogy „a csapat DNS-ének része a fiatal tehetségek felismerése és nevelése.” Vasseur maga is tapasztalt e téren, hiszen az ASM és az ART-csapatok révén több utánpótlás-bajnokságban is érintett, így Schumacher és Ilott sem ismeretlen a számára.

– nyilatkozta. – Nagyszerű hír a csapatunknak, hogy e két ígéretes fiatallal dolgozhatunk együtt, nagyon várjuk már a közös munkát” – tette hozzá a francia szakember. Azt egyelőre egyik csapat sem jelentette be, hogy a fiatalok mellett kik vezetik majd az autókat a teszteken, de feltehetőleg a versenyzőiket foglalkoztatják majd, bár nem tudni, milyen sorrendben.