Vágólapra másolva!
A Ferrari versenyzője szerint mindhárom élcsapat pilótái beleszólhatnak majd a győzelmek sorsába, míg tavalyi riválisa, Lewis Hamilton úgy véli, négy verseny után kezd majd letisztulni, ki, hol tart.

Valtteri Bottas meglepetésgyőzelmével, a Mercedes nagy fölényével, a Ferrari vártnál gyengébb, valamint a Red Bull-Honda vártnál jobb szereplésével kezdődött meg az idei F1-es szezon az Ausztrál Nagydíjon. A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton elsősorban az időmérőn mutatta meg, hogy mire képes, a Ferrarinál az új szerzemény, Charles Leclerc okozott nehéz pillanatokat Vettelnek.

Mindhárom élcsapat pilótái felhívták magukra a figyelmet, még úgy is, hogy a Red Bullhoz előléptetett Pierre Gasly csak a mezőny végéről indulhatott egy taktikai hiba miatt, így lemaradt a pontszerzésről. Ettől függetlenül a Mercedesnél és a Ferrarinál rá is figyelnek, Hamilton és Vettel sem írna le senkit a három élcsapattól.

Nem csak a Mercedes és a Ferrari belügye lesz a siker? Forrás: AFP/Glenn Nicholls

„Hosszú évek óta itt vagyok, és sohasem tudtam, mi a helyzet az első futam után – ismerte el Hamilton. – Általában az első négy verseny alapján már lehet fogalmunk arról, ki, hol tart. Lehet, hogy így lesz, de az is, hogy elaprózzuk [a sikereket]. Akadtak évek, amikor több győztes is volt az első néhány futamon. Nincs kristálygömböm, nem tudom, hogy mi lesz.”

Az előszezoni tesztek alapján a közvélemény a Ferrarit tartotta a szezon esélyesének, és sokan tartottak attól, hogy Leclerc kellemetlenségeket okozhat Vettelnek. Ez utóbbi már az első futamon bejött, és Vettel úgy tartja, a többi élcsapatnál is előfordulhat, hogy mindkét pilóta versenyben lesz majd a végső sikerért.

A Red Bull végül meg is előzte a Ferrarit Forrás: AFP/William West

„Úgy gondolom, mindhárom nagy csapatban benne van a lehetőség, hogy nagyon-nagyon jó évük legyen – összegzett. – Először magunkkal foglalkozunk, remélhetőleg mindketten a többiek előtt leszünk, de tisztában vagyunk azzal, hogy nagyon szoros lesz. Pierre egy kicsit balszerencsés volt, de egyébként nem hiszem, hogy sokkal le volt maradva a hétvégén Max [Verstappentől].

Vettel meglátását korábbi főnöke, Helmut Marko is alátámasztotta a La Gazzetta dello Sport hasábjain: „Ilyen jó autóval már évek óta nem kezdtünk szezont – szögezte le a Red Bull tanácsadója. – Ha az időmérőt nem rontottuk volna el, Gasly még Vettel előtt is végezhetett volna” – utalt arra, hogy Verstappen önerőből megelőzte mindkét Ferrarit a futamon.