Társoldalunk:

A Mercedes nem hiszi, hogy gond lenne a Ferrari tempójával

2019.03.19. 18:43

Toto Wolff szerint a Ferrari alulteljesített az Ausztrál Nagydíjon, és az olaszokat szintén legyőző Honda technikai igazgatója is úgy véli, várni kell még a teljesítmény megítélésével.

Meglepetésre a Ferrari semmit sem mutatott az előszezoni teszteken mutatott formájából, nem csupán a Mercedes, de a Honda-motort használó Red Bull egyik autója is megelőzte a Scuderia mindkét pilótáját. A Ferrarinál már pénteken látszott, hogy gondok vannak, ráadásul ezek gyökerét is nehéz megtalálni, de a Mercedesnél nem hiszik, hogy az SF90-es csak ennyire képes.

„Az biztos, hogy a Ferrari nem nőtt fel a saját elvárásaikhoz – jelentette ki Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke. – Úgy gondolom, nehéz eltalálni a beállításokat ezekkel az autókkal. Egy versenyhétvégén lényegében két nap van megtalálni a megfelelő beállításokat, és szerintem egy elágazásnál a rossz irányba indultak.”

A Ferrarinak nem a Mercedes, hanem a Red Bull volt az igazi ellenfele a hétvégén, de Verstappentől is kikaptakForrás: 2019 Getty Images/Will Taylor-Medhurst

„Nem hiszem, hogy nagy problémájuk lenne a teljesítménnyel. Valóban, engem is meglep, hogy nem láttam őket a dobogón, mert Barcelonában nagyon erősek voltak, de Bahrein teljesen más kávéház lesz, nagyon durva felülettel, forrósággal, és szerintem a csapatok teljesítményszintjeiben lesznek eltérések.”

Wolff kitartott amellett, hogy a Mercedes nem számított ilyen sima kettősgyőzelemre az idénynyitón.

„Melbourne-be érkezve nem tudtuk, hogy a tempónk jó volt-e vagy sem, ezért kissé meglepett minket, hogy mekkora előnyünk volt, és azon is csodálkoztunk, hogy a Ferrari nem volt formában. – árulta el. – Az igazság talán valahol a középúton van. Ők melléfogtak a beállításokkal, mi pedig jól eltaláltuk a dolgokat.”

A Ferrari feljavulására számít a Honda technikai igazgatója, Tanabe Tojoharu is, miután a japán gyártó motorjait használó Red Bull pilótája, Max Verstappen éles körülmények között körbeautózta Sebastian Vettelt az Ausztrál Nagydíjon, és elorozta a Ferraritól a dobogó legalsó fokát.

„El kell gondolkodnunk a Ferrari teljesítményén, mert a barcelonai [tesztelésen] nagyon erősek voltak – összegzett Tanabe az Autosportnak. – Ezen a pályán mi gyorsabbak voltunk a Ferrarinál. Nem tudjuk, hogy ha ismét Barcelonába érünk, akkor a Ferrari újra gyors lesz-e.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK