Társoldalunk:

Bottas elküldte kritikusait a búsba a győzelme után

2019.03.18. 09:06

Valtteri Bottas közvetlenül az Ausztrál Nagydíj megnyerése után nem felejtett el időt szakítani arra, hogy néhány embert félreérthetetlen módon, még autójában ülve elküldjön melegebb éghajlatra. Később elmagyarázta, hogy milyen indíttatásból tette ezt.

A szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon Bottas lehengerlő fölénnyel, saját elmondása szerint is élete legjobb versenyét futva aratta pályafutása negyedik Forma-1-es győzelmét. A Mercedes finn pilótája a levezető körében az örömködés mellett azonban egy érdekes megjegyzést is tett, miután a mérnöke azt mondta neki, hogy ez a győzelem kijárt neki a tavalyi szezon után, Bottas nemes egyszerűséggel közölte: „valóban, azoknak pedig, akiket érint, ba...k meg!" Toto Wolff csapatfőnök ennek hallatán azonnal közbeavatkozott, és annyit mondott: „Valtteri, nem, ez egy visszatérés, gratulálok, Toto."

Bottas a győzelmi mámorban sem felejtette el a tavalyi évet - GalériaForrás: NurPhoto/Morgan Hancock

Közvetlenül a verseny után sem az interjúkat készítő Martin Brundle, sem a pódiumon a pilótákat faggató Mark Webber nem kérdezett rá Bottasnál a félreérthetetlen kijelentésre, sőt, még a hivatalos sajtótájékoztatón sem hozta fel senki a témát, később azonban így is bebizonyosodott, amit már egyből sejteni lehetett, azaz, hogy

Bottas a tavalyi gyenge szezonja alatt őt kritizálóknak címezte az üzenetet.

„Egyszerűen csak úgy jött, csupán üdvözletemet szerettem volna küldeni. Őszintén, ennyi történt, nem gondoltam rá előre, vagy terveztem el, csak úgy jött – mondta az Ausztrál Nagydíj győztese. – Nyilván sok ember támogat, nagyon értékelem is ezt a körülöttem levőkben. A sportban mindig vannak hullámvölgyek és hullámhegyek, így könnyen észre lehet venni, hogy ki támogatja őszintén az embert. A nehéz időkben ott van ennek az ellenkezője, ami egy kicsit negatív, de ez az ő gyengeségük, nincs ezzel gond."

A hivatalos közvetítésbe nem játszották be, később azonban az F1 Instagram-oldala is megmutatta Bottas kritikusainak címzett csípős megjegyzését

Bottas ezután azt javasolta, hogy kritikusai néha önvizsgálatot tarthatnának. Hogy pontosan kikre gondolt, azt nem árulta el, csak annyit, hogy nem egyetlen személyről van szó. „Nem mondanám, hogy igazságtalan volt, mert mindenki azt mond, amit akar. Ugyanakkor azt gondoltam, hogy akikre vonatkozik, azok néha belenézhetnének a tükörbe és elgondolkodhatnának azon, hogy miért is teszik ezt. Meglehetősen hosszú lista lenne [felsorolni, hogy kiknek szólt az üzenet], de sajnos így mennek a dolgok. Biztos vagyok benne, hogy akikre vonatkozott, magukra ismertek."

A Mercedes pilótája szemmel láthatóan elszántabban és harciasabban vetette bele magát a szezonba, mint a korábbiakba. Nemrég elmondta, hogy a tél során átgondolta a dolgokat, majd eldöntötte, hogy az idén mindenkit le fog győzni. Ez a hozzáállás egyelőre bejött neki. „Elég nehéz elmagyarázni, hogy mi történt a télen a fejemben, valami egyértelműen megváltozott azzal kapcsolatban, ahogy viszonyulok a dolgokhoz az életben és a versenyzésben egyaránt – mondta a verseny utáni sajtótájékoztatón. – Jól éreztem magam az autóban vasárnap és szombaton is, és csak ez számít."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK