Társoldalunk:

Elszabadult fólia nehezítette Räikkönen versenyét

2019.03.17. 13:21

Kimi Räikkönen pontszerző helyen zárta első futamát régi-új csapatával, az Alfa Romeo tempójával azonban szerinte ennél többre is képes lehetett volna. 

Pályafutása tizenhetedik Forma-1-es idényének vágott neki Kimi Räikkönen az Ausztrál Nagydíjon, vélhetően karrierje utolsó szakaszát pedig egy nyolcadik helyezéssel nyitotta az Alfa Romeo színeiben. A 39 éves finn a verseny után ráadásul azt mondta, hogy még ennél is többre lehetett volna képes, egy elszabadult fólia, valamint pár meg nem oldott probléma azonban megakadályozta a jobb eredmény elérésben.

Räikkönen pontszerzéssel kezdte alfás korszakát - GaláriaForrás: AFP/William West

A 2007-es világbajnok a 9. helyről rajtolt Melbourne-ben, és noha Lando Norris visszaesésével, valamint Romain Grosjean kiesésével papíron két helyet is előreléphetett volna,

egy korai kerékcsere miatt végül nem a legideálisabb taktikával teljesítette a versenyt.

űRäikkönen konkrétan az első volt a mezőnyben, aki tervezett kiállást hajtott végre, ami miatt 45 kört kellett a második etapban a közepes gumin autóznia. Nem magától jött azonban kerékcserére az Alfa rutinos rókája, hanem egy technikai gond kényszerítette erre.Azt hiszem volt egy kisebb gondunk a fékhűtéssel, a sisakrostélyomról az egyik fólia eltömítette azt, ezért korábban kellett kiállnunk kerékcserére a tervezettnél – mondta a verseny után. – Az autónak szerintem jó volt a sebessége, itt azonban továbbra is nehéz előzni. Könnyebb közel kerülni, mint korábban, az utolsó lépést azonban még mindig trükkös megtenni ezen a pályán."

A verseny előtt korábbi főnökével, Jean Todt-tal is váltott pár szót - GalériaForrás: AFP/William West

Nemcsak az eltömődött fékhűtó, hanem egyéb, Räikkönen által meg nem nevezett problémákkal is meggyűlt a baja a finnek, enélkül szerinte ennél is jobb eredményt érhettek volna el. Talán a mindössze 1,1 másodperccel előtte célbaérő Nico Hülkenberg, valamint a 7,8 másodperccel előrébb végző Kevin Magnussen lehetett volna még meg.Nem teljesen [vagyok elégedett], de azért elfogadjuk az eredményt. Elégedett vagyok azzal, amilyen az autó volt, összességében azonban ha egy pár dolgot jobban rendbeteszünk, ennél is többet érhettünk volna el – mondta Räikkönen. – Első versenyhétvégének a csapattal azonban megteszi. Nem baltáztunk el nagyon semmit, megpróbáljuk gyorsabbá tenni az autót a következő futamra."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK