Társoldalunk:

Melbourne-ből jelentjük: Páratlan fogadtatásban részesült a mezőny

2019.03.16. 17:50

Az ausztráliai F1-es évadnyitó futamok egyik sajátossága a főszereplők nagy bevonulása a parkolóból a paddock kapujához vezető „Melbourne Walk”, ahol a versenyzők, csapatfőnökök és egyéb fontos személyek a rajongók sorfala között vonulnak be a pályára. Nem túlzás kijelenteni: az auszi drukkerek csütörtök óta fergetes hangulatot teremtettek.

Sok helyen vannak hasonló próbálkozások, de ilyen szinten csúcsra járatott bevonuló eseményt mostanáig még nem láttunk az F1-ben. Rajongók százai már kora reggeltől ácsorognak a helyszínen, várva arra, hogy végre megkaphassák kedvencük aláírását, esetleg elkészülhessenek a régóta áhított szelfik.

Amikor épp üresjárat van, akkor sincs unalom: a drukkerek magukat szórakoztatják, kórusban zengik az errefelé himnusznak számító „Aussie! Aussie! Aussie! Oi! Oi! Oi!”-t, gyönyörködhetnek a kiállított trófeákban, de láttunk például olyan rajongókat is, akik a saját maguk által a favoritok számára készített egyedi ajándékokat mutogatták egymásnak a várakozás időszakában.

Nem csak Ricciardóért rajonganak a helyiek - Galéria!Forrás: Mészáros Sándor

Noha a legnagyobb kedvenc természetesen a helyi színeket képviselő Daniel Ricciardo, mindenkit komoly ünneplésben részesítenek, legyen a neve akár Lewis Hamilton, akár Alex Albon, aki totálisan újonc az idei mezőnyben.

A forgatókönyv egyszerű: érkezés után a pilóta végigvonul a sétányon, előtte a saját sajtós munkatársa autogramkártyákat osztogat,  

majd fellépnek egy pulpitusra, ahol válaszolnak a helyi műsorvezető néhány kérdésére és egy nagy adag gipszbe nyomva otthagyják a kézjegyüket. Egyetlen főben járó bűn van csupán: nem végigvonulni a várakozók hada előtt.

Mindenkit nagy örömmel fogadtak - Galéria!Forrás: Mészáros Sándor

Ottjártunkkor ilyesmire is láttunk példát: az egyik versenyző – nevét fedje jótékony homály – csak a sétány elején áldozott időt a drukkerekre, majd magasabb sebességi fokozatba kapcsolva végigtrappolt a sétányon, fittyet hányt a kézlenyomatára várakozó szervezőkre is és bevágódott a paddockba. Hogy mi volt a jutalom:

 

olyan hangos fújolás és füttykoncert, amelyre még az edzettebb focidrukkerek is csak csettintettek volna. 

A Melbourne Walk a versenyhétvége minden napján üzemel és az Ausztrál Nagydíjon évről évre megforduló újságírók, más médiamunkások szerint a hangulat a következő néhány napban csak fokozódni fog – a csütörtöki fergetes hangulat állítólag még lájtosnak volt mondható ahhoz képest, amire a folytatásban számítani lehet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK