Társoldalunk:

Red Bull: Egyetlen körön nagyon meggyőző a Mercedes

2019.03.15. 09:41

A Red Bullnál összességében pozitív edzésnapot teljesítettek az Ausztrál Nagydíjon, az erőviszonyokat azonban még ők sem tudják belőni. Egy dolgot vesznek biztosra: a Mercedes gyors lesz a holnapi időmérőn.

A második szabadedzés végeredményére pillantva akár azt is hihetnénk, hogy a Red Bull a Ferrarival fog csatázni az utolsó dobogós helyért a vasárnapi Ausztrál Nagydíjon, a szezonnyitó futam pénteki edzésnapja azonban a szokottnál is csalókább képet mutathat. Az energiaitalosoknál mindenesetre elégedettek az első nappal, amelyen egy apróbb motorhiba is hátráltatta őket, a Honda azonban megnyugtatta a Pierre Gaslyért aggódókat, hogy a francia pilóta szombati napjára nem lesz kihatással a probléma.

Verstappen harmadik lett a két Mercedes mögött - GalériaForrás: 2019 Getty Images/Clive Mason

A délutáni, már időmérő-szimulációkat is tartalmazó edzésen a Red Bullok a végére hagyták a lágy gumis körüket, azonban így is 8 tizedre voltak lemaradva az élen záró Lewis Hamilton mögött.

Annak tükrében, hogy a téli tesztek után a Mercedesszel legalább egy szintre várták magukat, ez sok, a valós erőviszonyokra azonban csak a szombati időmérőn derül fény.

„Csak magunkkal foglalkoztunk, van min javítanunk, ahogy mindenkinek van, ez csak az első nap. Egyébként rendben mentek a dolgok, a Mercedes nagyon gyorsnak tűnik – nyilatkozta Max Verstappen a Sky Sportsnak. – Összességében jól éreztem magam az autóban, de mindig van tér a fejlődésre, ma este ezt meg is fogjuk nézni. A motor tekintetében nem volt gond, nagyon simán futott, holnap az időmérőn többet fogunk tudni."

Ugyanezt nem mondhatta el Gasly, akinek a motorjával probléma adódott az edzés végén, ezért elővigyázatosságból idő előtt befejezte a körözést. A Honda az edzés után megerősítette, hogy nem komoly a baj. „Az utolsó körömön egy kisebb motorerő-veszteséget tapasztaltam, ezért inkább úgy döntöttünk, hogy a bokszba hajtok. Összességében pozitív nap volt, megtettem, amit tudtam, de még van min dolgoznunk."

Gasly a jelek szerint megúszta, hogy a szezon elején lépéshátrányba kerüljön - GalériaForrás: 2019 Getty Images/Charles Coates

Pilótái mellett Christian Horner csapatfőnök sem vállalkozott arra, hogy megtippelje, hol is állnak valójában, de azért utalt rá, hogy

a Mercedes tempója nem biztos, hogy a valós képet tükrözi.

„A Mercedes gyorsnak tűnt a második edzésen, a Ferrari pedig nem hozta azt, amit a teszteken gondoltunk róluk – értékelt Horner a Sky Sportsnak. – Mindkét pilótánk jó etapokat teljesített, Max kicsit forgalomba került a gyorskörén, de van még potenciál mindenkiben, nem tudjuk az üzemanyagszinteket sem, úgyhogy izgalmasnak ígérkezik a folytatás. A Mercedes egykörös tempója nagyon meggyőző volt, az autó azonban merevnek tűnik, látszólag nehéz vezetni. Kérdés, hogy ez fenntartható-e egy teljes versenytávon."

Horner a Hondát is megdicsérte, mondván érezhető az előrelépés a motorerő terén is. „Az egyenesben megvan a teljesítményünk, ezt bátorító látni. A hondás srácok remek munkát végeznek, mindent tejlesítettek, amit megígértek, remélhetőleg erre lehet építeni a szezon során."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK