A Red Bull Hamiltonért sem adná oda Verstappent

Forma-1, Christian Horner, Max Verstappen, Red Bull Racing, Barcelona teszt 3. nap
MONTMELO, SPAIN - FEBRUARY 20: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner and Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing talk in the garage during day three of F1 Winter Testing at Circuit de Catalunya on February 20, 2019 in Montmelo, Spain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1YGCCQZTD2111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Red Bull-istálló csapatfőnöke úgy véli, a 21 esztendős Max Verstappen már most is képes felvenni a harcot Lewis Hamiltonnal, és mivel jóval fiatalabb a 34 éves Mercedes-pilótánál, az ötszörös világbajnokért cserébe sem engedné el.

A Red Bull amolyan sötét lóként vág bele a 2019-es Forma-1-es szezonba, az ellenfelek sem nagyon tudják, hogy mire számítsanak tőlük, egy dolog azonban biztos, a csapat Daniel Ricciardo távozásával jelenleg a még mindig szemtelenül fiatal, mindössze 21 éves Max Verstappenre épül, akitől hosszú távon győzelmeket, és amennyiben az autó alkalmas rá, világbajnoki címeket várnak. Jól mutatja, hogy a Red Bullnál mennyire bíznak a hollandban, hogy még az ötszörös világbajnok Lewis Hamiltonnal sem cserélnék el.

Verstappen aranyat ér a Red Bullnak Forrás: Mark Thompson/Getty Images

Verstappent gyakorlatilag azóta a jövő világbajnokának tartják, hogy megérkezett a Forma-1-be, az elmúlt évek alatt pedig bizonyította is, hogy nem alaptalanul teszik mindezt. Az ötszörös futamgyőztes a tavalyi szezon során sokkal érettebbé vált, és elkezdte megmutatni, hogy a nyers tempója mellett immár érettségben is fel tudja venni a versenyt a legjobbakkal, adott esetben akár Lewis Hamiltonnal is.

Így gondolja ezt Christian Horner csapatfőnök is, aki már a pályafutása második felében járó Mercedes-szupersztárért sem adná oda fiatal pilótáját.

„Nem cserélném el. Max jelenti a jövőt, 21 éves és fejlődésben van – nyilatkozta Horner a Daily Mailnek. – Lewis és ő is fenomenális pilóta, Lewis minden idők egyik legjobbja. Max is nyert már versenyeket, de még nem küzdött sosem a világbajnoki címért, a képességeinek, versenytempójának és a sebességének köszönhetően azonban képes fej-fej mellett csatázni Lewis-zal."

Nem tudni, hogy mire lesz képes a Red Bull az idén, saját prognózisuk szerint jelenleg a Mercedes előtt vannak Forrás: AFP/Lluis Gene

Verstappen a tavalyi szezont hibát hibára halmozva kezdte, a monacói autótörése után azonban elbeszélgettek vele, ennek pedig meglett az eredménye. Az év végén az Esteban Ocon elleni szópárbaj miatt ismét megtalálták a kritikusok, az FIA kétnapos közmunkával is „jutalmazta", Horner azonban úgy van vele, pilótája inkább legyen ilyen, mint sótlan. „Max a tavalyi év második felében Lewis után a legtöbb pontot szerezte, ez megmutatja, hogy mennyire jól vezetett. Néhányan kritizálták, amikor kimutatta az érzelmeit az Ocon elleni ütközés után, de legalább van benne szenvedély.

A versenyzőknek kell a sztároknak lenniük, a technológiának jelenleg túl nagy a szerepe."