Alonso: A Ferrari tempója meggyőző, de hosszú a szezon

Forma-1, teszt, Barcelona, 8. nap, Sebastian Vettel, Scuderia Ferrari
Sebastian Vettel from Germany with 05 Scuderia Ferrari Mission Winnow SF90 in action during the Formula 1 2019 Pre-Season Tests at Circuit de Barcelona - Catalunya in Montmelo, Spain on March 1. (Photo by Xavier Bonilla/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Visszafogottan nyilatkozott a korábbi kétszeres világbajnok Fernando Alonso egykori csapata, a Ferrari esélyeiről. Még a korábbinál is szorosabb középmezőnyre számít.

Jól szerepelt a teszteken a Ferrari a tempó terén, és bár a megbízhatósággal akadtak problémáik, az a közvélekedés, hogy ők kezdhetik az élen az idei F1-es szezont. A Mercedes azonban természetesen kemény ellenfélnek ígérkezik, ezért a korábbi kétszeres világbajnok Fernando Alonso sem fogadna automatikusan a Scuderia sikerére.

Alonso 2010 és 2014 vége között volt a Ferrari pilótája, de a világbajnoki címet nem tudta megnyerni a maranellói istállóval, igaz, ez azóta sem sikerült senkinek. A spanyol versenyző utódja, Sebastian Vettel az elmúlt két szezon során viszonylag közel került ehhez, de az őszi ázsiai futamokra már elfogyott a Ferrari és Vettel lendülete is Lewis Hamilton és a Mercedes ellen.

A Ferrari az egyik esélyes Forrás: NurPhoto/Xavier Bonilla/NurPhoto/Xavier Bonilla

„Az első héten mindenki számára meggyőző volt, hogy [a Ferrari] milyen erős volt, nem csak a teljesítmény, hanem a napok során megtett körszám terén is – nyilatkozta Alonso. – Én viszont emlékszem a tavalyi évre, amikor hasonlóan alakultak a dolgok. Az egész télen nagyon jók voltak, az első néhány versenyen is, de tudják, a bajnokság hosszú.”

Miután távozott a Ferraritól, Alonso a McLarenhez szegődött, ahol igen küzdelmes évek vártak rá a megbízhatatlan és lassú autók miatt. Dobogóra a 2014-es Magyar Nagydíj óta nem állhatott az F1-ben, de annál több csatát megvívott a középmezőnyben, ami tavaly kifejezetten szoros lett, és arra számít, hogy ez csak fokozódni fog.

„Szerintem elég hasonló a helyzet a tavalyi évhez képest – vélte. – Nehéz ítélkezni a téli teszt alapján, de szerintem nagyon szoros lesz. Már tavaly is az volt, a középmezőny összezsúfolódott az 5-10. hely között. Úgy tűnik, az idén a középmezőny kicsit közelebb lehet a nagy hármashoz, remélhetőleg ezt már Ausztráliában is láthatjuk.”