Társoldalunk:

A McLaren megerősítette, Alonso az idén tesztel náluk

2019.02.27. 11:50

A korábbi kétszeres világbajnok Fernando Alonso márkanagykövetként a McLaren tagja marad 2019-ben is, az Indy 500 mellett a fejlesztésekből és a tehetséggondozásból is kiveszi a részét.

Fernando Alonso kedden visszatért az F1-es paddockba, egyelőre azonban csak vendégként látogatott el a McLarenhez, és beköszönt a Ferrarihoz is, ahol korábbi sajtómunkatársa folytatja a pályafutását. A kétszeres világbajnok szinte lépni sem tudott az érdeklődők gyűrűjében, de Alonso nem utoljára jelent meg F1-es pályán, mivel a McLaren márkanagyköveteként a csapattal marad.

Azt már eddig is lehetett tudni, hogy Alonso az idén ismét rajthoz áll a McLaren színeiben az Indianapolis 500-on, de szerdán bejelentették, hogy az F1-es istálló fejlesztésébe is bekapcsolódik, ennek részeként „kiválasztott alkalmak” során tesztelni fogja az MCL34-et, és besegít a 2020-as MCL35 fejlesztésébe is.

Alonso a McLaren pilótája maradForrás: NurPhoto/Xavier Bonilla/NurPhoto/Xavier Bonilla

„Hosszabb távon tervezek a McLarennel, ezt már azelőtt elmondtam, hogy befejeztem a versenyzést a Forma-1-ben – nyilatkozta Alonso. – A májusi Indianapolis 500 csak a kezdete annak a rengeteg dolognak, ami közösen vár ránk. Különösen lelkes vagyok a tehetséggondozás iránt, legyen szó a saját csapatomról vagy arról, hogy segítem az újgenerációs pilótákat a Forma-1-ben.”

Arra egyelőre nem tértek ki, hogy Alonso mikor vezetheti majd az MCL34-est,

ezen a héten várhatóan már nem ül autóba, így a Spanyol Nagydíj utáni kétnapos teszt merülhet fel, illetve pénteki szabadedzések, valamelyik versenyzőjük, Lando Norris vagy Carlos Sainz helyén. Alonso népszerűségét ismerve a Spanyol Nagydíj kézenfekvő választás lenne, már csak azért is, mert azt az előszezoni tesztekhez hasonlóan Barcelonában rendezik meg.

Alonso legutóbbi sikere a daytonai 24 órás verseny megnyerése volt januárban - GalériaForrás: LAT Images/© 2019 Jake Galstad/Jake Galstad

A McLaren mellett a Renault is bejelentést tett a pilótafelállásukkal kapcsolatban: Az enstone-i istállóhoz visszatér korábbi fejlesztőpilótájuk, Szergej Szirotkin, aki létszámon felülinek bizonyult a Williamsnél, a Renault-nál ő lesz a harmadik pilóta, így ismét versenyzési lehetőséghez jut, ha Daniel Ricciardo vagy Nico Hülkenberg nem tudná vállalni az indulást.

A Renault-nál azt is elárulták, hogy Jack Aitken tesztpilótaként marad a csapatnál,  

a Ferraritól eltanácsolt Guanyu Zhou pedig fejlesztőpilótaként dolgozik majd, várhatóan elsősorban a szimulátorban számítanak majd rá.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK