Vágólapra másolva!
A négyszeres világbajnok komolyan riválisnak tekinti új fiatal csapattársát, Lewis Hamilton szerint azonban irreális azt várni Leclerctől, hogy a világbajnoki címért harcoljon az első ferraris szezonjában.

Új csapattársat kapott Sebastian Vettel, akinek ez még csak a második szezonja lesz az F1-ben, ezért a Ferrari előre jelezte: az első versenyeken készek Vettelnek prioritást adni, ha úgy hozza az élet.

Egyesek úgy gondolják, a 21 éves Leclerc egyből felveszi majd a harcot Vettellel, elődje, Kimi Räikkönen hasznos tanácsot is adott neki, legalábbis a sajtón keresztül. Lewis Hamilton ugyanakkor szkeptikus, szerinte a monacói még nem elég érett ahhoz, hogy egy egész szezonon keresztül állja a sarat a legszűkebb elit ellen és világbajnoki esélyes legyen.

Leclerc az idén kezd a Ferrari versenyzőjeként Forrás: NurPhoto/Andrea Diodato/NurPhoto/Andrea Diodato

„Igazságtalan ekkora elvárásokat támasztani felé. Ez még csak a második idénye, még fiatal, hibázni fog. Nyilvánvalóan nagyon gyors és ügyes, és remélhetőleg sokaknak fog meglepetést okozni. Azonban egy veterán a csapattársa, aki négyszeres világbajnok. A rutint nem lehet mással kiváltani” – figyelmeztetett.

Vettel nem dől hátra, mert elmondása szerint egyáltalán nem veheti készpénznek a házon belüli csata megnyerését.

„Okkal kapta meg az ülést, komolyan kell vennem. Szerintem mindenki verseng a csapattársával. Az első számú prioritás azonban az, hogy előrébb mozdítsuk a csapatot – mondta. – Kedves srác, és remélem, békén hagyják és végezheti a munkáját. Biztosra veszem, hogy elég gyors lesz és nyomás alá helyez.”

Nagy nyomás nehezedik majd rá Forrás: NurPhoto/Xavier Bonilla/NurPhoto/Xavier Bonilla

A német nagyon jól kijött előző csapattársával, Räikkönennel, Mark Webberrel viszont anno nem volt ennyire felhőtlen a kapcsolata. Leclerc-rel előzetesen nem számít bonyodalmakra.

„Nem szoktam túlbonyolítani a dolgokat, mindig egyenesen beszélek. Én nem generálok problémákat, és arra számítok, hogy Charles sem fog – véli. –

A Ferrari jó formában kezdte a tesztidőszakot, a Mercedesnél is úgy látják, hogy egyelőre a vörösök autója a gyorsabb.