Társoldalunk:
Hírlevél

Nem vártak a szezonig, Verstappen és Gasly máris megküzdött egymással

2019.02.10. 11:07

Jéggokart-versenyen mérte össze erejét a Red Bull idei pilótapárosának két tagja, Max Verstappen és Pierre Gasly. A viszont persze, egyelőre baráti köztük.

Daniel Ricciardo váratlan távozása után Pierre Gasly érkezett a Red Bullhoz, ahol a már rutinos, de még mindig fiatal Max Verstappen csapattársaként kell megállnia a helyét. Az előléptetés a Red Bull szerint a tervezettnél korábban jött Gasly számára, ő azonban természetesen lelkes a lehetőség kapcsán.

Néhány súrlódástól eltekintve alapvetően Ricciardo és Verstappen is jól kijött egymással, a közelebbi életkorok miatt várhatóan Gasly is jól beleillik majd a csapatba. Együttműködésük első nyilvános fellépése egy jéggokart-verseny volt a hollandiai Flevolandban, amit a felvételek alapján mindketten nagyon élveztek. Gasly a napokban az F1-es szezon kapcsán is úgy vélte, jó helyre került.

„A tavalyi teljesítménye alapján úgy gondolom, hogy Max nyilvánvalóan az egyik legjobb és legtehetségesebb srác a paddockban” – nyilatkozta az Autosportnak, bár hozzátette, hogy „nehéz őt összehasonlítani Lewis [Hamiltonnal] vagy Seb [Vettellel].” Ettől függetlenül „tökéletes mércének” tartja Verstappent a saját teljesítményének elbírálása kapcsán.

Meggyőződésem, hogy hasznos lesz a számomra, ha folytatom a tanulást a Forma-1-ben, egyre jobb teljesítményt hozok ki magamból, és ezért mindig jó dolognak tartom, ha gyors csapattársam van, mert az ember így tud a legjobb lenni.” 

Gasly elárulta, elsősorban az időmérős tempójára próbál majd építeni, mert ezt erősségének érzi, és „mindannyian tudjuk, hogy egy jó rajthellyel sokkal könnyebb a verseny, és a Red Bullnál ebből próbálom majd a legtöbbet kihozni, ha egy körön jó lesz a teljesítményünk” – tette hozzá. Nem lesz könnyű dolga, mert Verstappen tavaly legyőzte Ricciardót az időmérős helyezések átlaga terén.

Szimulátorban is ringbe szálltak

Verstappen és F1-es ellenfele, az újonc Lando Norris is rajthoz állt a hétvégén, igaz, csak virtuális versenypályán. A két F1-es pilóta a WTCR-ből is ismert Nicky Catsburg, valamint a szimulátoros körökben jól ismert Team Redline vezetője, Atze Kerkhof társaságában részt vett a bathursti 12 órás verseny szimulátoros változatában.

Ez alighanem az első ilyen alkalom volt, tavaly a Magyar Nagydíj idején még Verstappen sem lelkesedett azért, hogy az igazi versenyzés mellett szimulátoros futamokon is részt vegyen, bár azóta, a téli holtszezont kihasználva egyre többször tűnik fel az iRacing című videójáték különböző versenyein.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK