Utolsó csapatként a Williams is bejelentette bemutatóját

Forma-1, Robert Kubica, Williams Racing, Abu-dzabi Nagydíj
Williams' Polish driver Robert Kubica steers his car during the first practice session at the Yas Marina circuit on November 23, 2018, in Abu Dhabi, ahead of the Abu Dhabi Formula One Grand Prix. (Photo by Andrej ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Jövő hét hétfőn leplezi le a Williams idei F1-es autójának festését, valamint egy névadó szponzort is bemutat.

Az utolsó kirakós is a helyére került, ami a Forma-1-es autó-, illetve festésbemutatókat illeti, a csapatok közül utolsóként ugyanis a Williams-istálló is bejelentette szezon előtti prezentációját. A Racing Pointtal és a Haasszal együtt a grove-i istálló is csupán idei színeiről rántja le a leplet, az új autóját várhatóan csak a február 18-ai barcelonai teszten mutatja meg először. Robert Kubica szerződtetésével a PKN Orlen lengyel olajtársaság logói több helyen is megjelennek majd az autón. Hogy a vállalat a Williams névadó szponzora is lesz-e, hétfőn derül ki.

A szezon utolsó versenyhétvégéjén, valamint az azt követő teszten még az autón voltak a Martini dizájnját idéző csíkok, az idén azonban valószínűleg eltűnnek Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A grove-i istálló utóbbi éveit nagyban meghatározták a pénzügyi nehézségek, amelyek 2018 végére csak fokozódtak, távozott ugyanis a 2014 óta a csapatot névadó szponzorként támogató Martini, valamint a jelentős anyagi hozzájárulást hozó Lance Stroll és Szergej Szirotkin is. Éppen ezért létfontosságú volt, hogy lehetőleg az új pilóták is tehetős szponzorokkal rendelkezzenek. Robert Kubica amellett, hogy tapasztalatával nagyban hozzájárul a csapat újjáélesztéséhez, ezen a téren sem vall szégyent, hiszen a PKN Orlen olajtársaság támogatását élvezi.

Azt már korábban is tudni lehetett, hogy a PKN Orlen logói a Williams FW42 hátsó szárnyán, orrán, oldaldobozain és visszapillantó tükrein is jelen lesznek, arról azonban nem esett szó, hogy a lengyel vállalat névadó szponzori státuszt élvezhet.

A csapat mindenesetre előrebocsátotta, hogy névadó szponzorát is leleplezi hétfőn,

amelynek egy képviselője is jelen lesz a gyárban esedékes bemutatón Claire Williams csapatfőnök és a pilóták mellett, ugyanakkor az FIA hivatalos nevezési listáján a gárda Williams Racingként szerepel.

A bemutatót promózó videón egy villanás erejéig az idei autó is feltűnik

Korábban a végül a Haasszal szerződő Rich Energyt is szóba hozták az együttessel, az Autosport szerint ebben az esetben Williams Rich Energy Racing lett volna a csapat neve.

Új festés bemutatója ide vagy oda, azért senki ne lepődjön meg, ha a csapat rendereken már az idei autóját is felfedi, és a Haashoz hasonlóan nem csak a festést fogja leleplezni.

Új szezonhoz új ruha jár

A 2019-es idénytől a Williams teljes stábja az amerikai baseball-legendáról elnevezett James Harvest Sportswear ruháit fogja hordani – jelentette be a grove-i istálló egy közleményben, amely szerint

az 1988-ban alapított amerikai cég minden egyes versenyre utazó csapattag öltözékét biztosítja az idén.

„Örömmel üdvözöljük a James Harvest Sportsweart a Williamsnél. Az év során a versenycsapat nagy igénybevételnek teszi ki a ruházatát, miközben világszerte utazik a versenyekre. Számunkra fontos, hogy olyan partnerünk legyen, ami stílust és minőséget képvisel, a James Harvest Sportswear pedig egyértelműen eleget tesz ezeknek a követelményeknek” – mondta Claire Williams csapatfőnök.