Társoldalunk:

Nyárig felvásárolhatja az Alfa Romeo a Saubert

2019.02.06. 22:47

Német lapértesülés szerint nem csupán átcímkézik a Saubert, az Alfa Romeo anyavállalata nyárig akár meg is vásárolhatja a hinwili istállót.

Eltűnik az idén a Sauber név a Forma-1-ből, miután a tavalyi főszponzoruk, az Alfa Romeo teljesen a nevére veszi az istállót a 2019-es szezontól, ez azonban egyelőre a tulajdonosi körben nem tükröződik. Ez azonban lehetséges, hogy csak átmeneti, mert az Auto Bild arról számolt be, hogy John Elkann, a Ferrari, a FIAT-Chrysler Automobiles, valamint az EXOR elnöke nyárig opciót szerzett a csapat megvásárlására.

Jön a teljes hatalomátvétel?Forrás: Sputnik/Alexey Kudenko

A tulajdonosváltás logikus lépés lenne, mert az FCA-Ferrari együttműködés már eddig is jelentős forrásokat pumpált a Sauberbe, a pénz mellett átirányították Simone Restát, Antonio Giovinazzit, Kimi Räikkönen átigazolását is pártolták valószínűleg, és az F+1 blogúgy értesült, hogy akár Maurizio Arrivabene is kiköthet Hinwilben.

Az Alfa Romeo révén jelentősen emelkedik a Sauber költségvetése is. 

Becslések szerint ez elérheti a 250 millió eurót, ami annak fényében meglepő, hogy a Ferrari is több pénzt költ majd az F1-re a világbajnoki cím megnyerése érdekében. Két istálló működtetése növeli a Ferrari menedzsmentjének lobbierejét a jogtulajdonos Liberty Mediával szemben, de azt is jelzi, hogy nem tervezik az F1-ből való kiszállást.

Räikkönen egyszerre zárja le a Sauber-korszakot, és nyitja meg az Alfa Romeo Racing új időszámítását - Galéria!Forrás: Pirelli

A Sauber tavaly gyenge kezdés után megerősödött, végül a konstruktőri pontverseny 8. helyén zártak, de több futam is volt, amikor a Ferrarihoz előléptetett Charles Leclerc felhívta magára a figyelmet. Az Alfa Romeo Racing az idén a 6. helyet célozta meg, de ha igazak a költségvetésről szóló hírek, akár a 4. helyért is harcban lehetnek.

Nem látom okát, hogy miért ne szerepelhetnénk jól

– idézte Räikkönent az Auto Bild. – Minden eszközzel rendelkezünk, van egy nagyszerű szélcsatorna, és minden adott, hogy remek autó épüljön. A Ferrari motor révén is tudjuk, mire számíthatunk” – tette hozzá a finn pilóta, aki tavaly már tesztelte az előző évi Saubert, és úgy találta, hogy nincs hatalmas különbség a svájciak autója, valamint a Ferrari között.  

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK