Mick Schumacher felszólalt az őt apjával mutató kamufotók ellen

Forma-1, Mick Schumacher, Michael Schumacher
PHOTOMONTAGE: Ferrari team boss about Mick Schumacher "How could we say no to this name?" In Formula 3, Mick Schumacher is currently fighting for the title. No wonder his name is already circulating in Formula 1 teams. Also Ferrari does not seem to be averse. The Ferrari bosses can well imagine a future of Mick Schumacher at the traditional team and dawith follow in the footsteps of his father Michael Schumacher. A portrait, picture by Michael Schumacher hanging in the Hall of Fame. Formula 1: GP of Austria, Red Bull Ring Zeltweg, Spielberg, season 2017, on 09.07.2017. | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Mick Schumacher, a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher fia megelégelte, hogy bizonyos fotókról tévesen állítják, hogy ő, vagy nővére látható rajtuk gyerekként apjuk társaságában.

Michael Schumacher teljes pályafutása alatt híresen óvta családját a médiától, gyerekeit nem lehetett látni a Forma-1-es versenyeken, ahogyan különböző szponzoreseményeken sem, de bulvárcikkek sem jelentek meg róluk. Ennek tükrében érthető, hogy a sajtó szinte kincsként tekintett minden olyan fotóra, amikor valahogyan mégis sikerült lekapni a rekordbajnokot 1997-ben született lányával, Gina-Mariával, vagy 1999-ben világra jött fiával, Mickkel.

Mick Schumacher egy posztban gyűjtötte össze a szóban forgó fotókat

Egyes sajtóorgánumok azonban több ilyen képet tévesen azonosítottak és úgy publikálták azokat, mintha Schumacher egyik vagy másik gyerekével lenne látható rajtuk. Ebből kifolyólag a hétszeres világbajnok azóta maga is autóversenyzővé lett fia, a most 19 éves

Mick Schumacher a maga kezébe vette a dolgot és közösségi oldalain hívta fel a figyelmet azokra a fotókra, amelyek rendszeresen keringenek a médiában tévesen őt, vagy nővérét, Gina-Mariát ábrázoló képeknek titulálva.

„Ezeket a képeket gyakran azért jelentetik meg, hogy gyerekként mutassanak meg az apámmal” – írta a posztjában Mick Schumacher.

Sajnálom a képen szereplő embereket, csak kérni tudom a médiumokat, hogy távolítsák el ezeket a képeket az archívumukból."

Mick az édesapja sikereit bemutató, Schumacher 50 című kiállításon Maranellóban

Michael Schumacher súlyos 2013-as síbalesete előtt fia még csak szárnyait bontogatta gokartversenyzőként,

gyakran ráadásul álnéven versenyzett, hogy elkerülje a médiafelhajtást, így apja hiába volt ott több versenyén is, azokról sem jelentek meg képek.

Azóta Mick nemzetközileg is ismert autóversenyző lett, tavaly megnyerte a Forma-3-as Európa-bajnokságot, az idén pedig már a Ferrari versenyzői akadémiájának tagjaként a Forma-2-ben versenyez, mindezt azonban az otthonában a fejsérüléséből felépülni igyekvő édesapja nélkül teszi. Mielőtt megkezdte volna a felkészülést a vörösök többi juniorpilótájával a szezonra, Mick többedmagával meglátogatta a maranellói Ferrari-múzeumban az édesapja 50. születésnapjára nyílt kiállítást, amelyen megható képek készültek arról, ahogy az édesapja sikereit ábrázoló fotókat, valamint Michael Schumacher egykori versenyautóit nézegeti.