Társoldalunk:
Hírlevél

Kriptovaluta lett a Red Bull új szponzora

2019.02.05. 15:02

A kriptovaluta rohamos fejlődése a jelek szerint a Forma-1-et is elérte a Red Bull FuturoCoinnal kötött szerződésének képében. Nemcsak a bikások, hanem a McLaren is új támogatóval gyarapodott.

Jövő héten mutatják be a Red Bull idei F1-es torpedóját, az RB15-öt, Max Verstappen, az idei szezonra az energiaitalosok rangidős pilótájává előlépve azonban már vezette az új konstrukciót a szimulátorban, az első benyomásai pedig pozitívak voltak. Nem csak a szimulátorban zajlik azonban az élet Milton Keynes-ben, hanem a marketing részlegen is, a Red Bull lett ugyanis az első csapat, amely kriptovalutával kötött szponzori szerződést. Mindeközben a McLaren is új támogatóval bővült, ők a csokiital-gyártó Huskival szerződtek.

Verstappen már a Red Bull idei, Honda logóval ellátott overaljában pózolForrás: Red Bull

Eddig a Mercedes az egyetlen istálló, amely a bemutatója mellett új versenygépe bejáratásának idejét is közölte, Helmut Marko, a Red Bull tanácsadójának korábbi nyilatkozata alapján azonban valószínű, hogy a bikások is pályára viszik új autójukat még a február 18-i első teszt előtt.

Virtuálisan pedig már meg is tették ezt a lépést, Max Verstappen a főhadiszálláson körözött az immár Honda motorral hajtott versenygéppel.

„Még csak a szimulátorban vezettem az új autót, ott pozitívak voltak a benyomásaim, de természetesen soha nem lehet tudni, hogy mit csinál a többi csapat" – nyilatkozta a holland új ruhakollekciójának bemutatóján.

Verstappen amondó, hogy először a futamgyőzelmeket kell megcélozniuk az idén, aztán menet közben, ha jól alakulnak a dolgok, talán még a világbajnoki cím megszerzése is előtérbe kerülhet. „Ez egy új kezdet a Hondával, mindenki motivált, mindannyian várjuk az új szezont. Nem hiszem, hogy motoerő tekintetében azonnal fel fogjuk tudni venni a versenyt a Mercedesszel és a Ferrarival, a Honda azonban mindent belead, hogy a lehető leghamarabb megtegye ezt. A csapatban rengeteg a pozitív energia, mindenkit a győzni akarás hajt, azt hiszem, most mindkét fél, a csapat és a motorszállító részéről is működni fog a dolog."

A Red Bull lett az első kriptovalutával szerződő csapat az F1-benForrás: Red Bull

Könnyen lehet, hogy már a várhatóan 2021-től bevezetésre kerülő költségsapkára készülve a Red Bull együttműködésre lépett a FuturoCoin nevű kriptovalutával,

ezzel pedig az első F1-es csapat lett, amelynek valamilyen kriptovaluta lett a szponzora. A kriptovaluta leegyszerűsítve egy olyan digitális fizetőeszköz, amely decentralizált, azaz két ember központosítás (bank) nélkül tud pénzt küldeni egymásnak, vagy fogadni a másiktól. Az első és legismertebb kriptovaluta a 2009-ben megjelent Bitcoin. Becslések szerint mára több ezer kriptovaluta létezik.

„Igazán figyelemreméltó a blokklánc technológia és a kriptovaluta felemelkedése, örömünkre szolgál, hogy mi lehetünk az első Forma-1-es csapat, amely foglalkozik ezzel a dologgal a FuturoCoinnal kötött együttműködésünkön keresztül” – mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke. A biztonságos digitális fizetőeszközök a technológiai fejlődés élén vannak, izgatottak vagyunk, hogy a részesei lehetünk ennek a forradalomnak."

„A kriptovaluták és a Forma-1 nagyon hasonlítanak, az értékeik nagyon hasonlóak, mint például a sebesség, a technológia, és az, hogy megelőzik a korukat. Nagy motorsport-rajongó vagyok, a Forma-1 pedig mindig is érdekelt" – nyilatkozta Roman Ziemian, a FuturoCoin társalapítója.

A McLarennek is új szponzora leszForrás: Pirelli

Noha csapatként az első, az F1-ben nem számít teljesen úttörőnek a kriptovalutával a Red Bull,

Romain Grosjean, a Haas versenyzője ugyanis már partnerségre lépett a SoccerCoin nevű kriptovalutával,

amelynek logói az idei szezontól a sisakján is láthatóak lesznek.

A McLaren becsokizott

Azt gondolná az ember, hogy a Ron Dennis irányítása alatt híresen technokratává váló McLaren az elsők között aknázná ki a kriptovalutában rejlő lehetőségeket, Wokingban azonban teljesen más irányba indultak, és szerződést kötöttek a csokoládéitalokat gyártó svéd Huski Chocolate-tal. A magát a „kaland és felfedezés első számú csokiitalaként" aposztrofáló Huski logói a csapat február 14-én érkező új autójának hátsó szárnyán, valamint a versenyzők overalján jelennek meg. Fredrik von Essen, a Huski elnöke elmondta, hogy a cég egy új, hideg csokiitalt tervez bevezetni, amelyhez szerintük a McLaren a legjobb partner.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK