26 év után eltűnik a Sauber név az F1-ből, jön az Alfa Romeo Racing

Forma-1, Alfa Romeo
Alfa Romeo Sauber C37, echappement exhaust system during 2018 Formula 1 FIA world championship, China Grand Prix, at Shanghai from April 12 to 15 - Photo Antonin Vincent / DPPI
Vágólapra másolva!
A Sauber név 1993-as Forma-1-es debütálása óta először nem lesz ott a száguldó cirkusz mezőnyében, az idéntől a svájci istállót Alfa Romeo Racingnek hívják.

A Sauber F1-es istállója alig több mint két héttel a 2019-es előszezoni tesztek kezdete előtt bejelentette, hogy az idén új néven indul a száguldó cirkuszban.

Az előzetesen Alfa Romeo Sauber F1 Team néven nevezett csapat mostantól Alfa Romeo Racingként vesz részt az F1-ben.

Ezzel gyakorlatilag újjáélesztették az Alfa 1950-ben és 1951-ben világbajnoki címet nyerő gyári istállóját, noha csak nevében, az együttes vezetése, székhelye és működése változatlan marad.

A Sauber név 26 év után tűnik el az F1-ből Forrás: DPPI/Dppi

„Örömmel jelenthetem be, hogy a 2019-es Forma-1-es világbajnoki sorozatban Alfa Romeo Racingként veszünk részt – mondta Frédéric Vasseur csapatfőnök a névváltásról kiadott közleményben. – Azok után, hogy 2018-ban névadó szponzori együttműködésre léptünk az Alfa Romeóval, a csapatunk fantasztikus fejlődést ért el technikai, marketing- és sportoldalon egyaránt. Ez nagy motivációs löketet adott minden csapattagnak – ahogyan a kemény munka elkezdett visszaköszönni az eredményekben – dolgozzon akár a versenycsapatban, vagy a svájci főhadiszálláson. A célunk, hogy minden területen folytassuk a fejlődést, mialatt engedjük, hogy a versenyzés, a technológia és a tervezés iránti szenvedélyünk hajtson tovább minket.”

A Sauber név a csapat 1993-as F1-es debütálása óta volt jelen az F1-ben, még akkor sem tűnt el az istálló nevéből, amikor az 2006 és 2009 között a BMW gyári alakulataként működött.

A Peter Sauber által alapított együttes fennállása óta minden évben szerzett pontot a 2014-es szezon kivételével. A 2016-os és 2017-es, újabb mélypontot jelentő idény után szorosabbra húzták az együttműködést a Ferrarival, az Alfa Romeo és Frédéric Vasseur érkezése pedig új fejezetet nyitott a csapat történetében, amely technikai stábjának átszervezésével mindenkinél nagyobbat lépett előre 2018-ban.

Ilyen volt, ilyen lett. Íme a cspaat új logója

Az átnevezéssel a csapat kvázi az Alfa Romeo gyári istállójává válik, amire az 1950-es évek óta nem volt példa, jóllehet ez csak a névre igaz, a tulajdonos és a csapatvezetés változatlan, egyben az Alfa Romeótól független marad. Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi autóin ezentúl az eddiginél hangsúlyosabban fog megjelenni az Alfa lóherét ábrázoló logója. Mike Manley, a Ferrarival együtt az Alfa Romeót is magába foglaló Fiat Chrysler vezérigazgatója egyértelművé tette, hogy a szorosabbra font együttműködéssel az eredményességet helyezik előtérbe.