Vágólapra másolva!
A Ferrarival az idén újra nekivág a világbajnoki cím megnyerésének Sebastian Vettel, aki szerint csakis rajtuk fog múlni, hogy 2019-ben végre összejön-e a hőn áhított siker.

Sebastian Vettel ötödik közös szezonját kezdi meg az idén a Ferrarival. Michael Schumachernek pont ennyi kellett ahhoz, hogy 21 év után a csúcsra vezesse 2000-ben a maranellóiakat, akik a versenyzők világbajnokságában legutóbb 2007-ben, a konstruktőrök között pedig 2008-ban győzedelmeskedtek. A Scuderiánál tapasztalható általános nyomásra csak rátesz egy lapáttal a sikerek elmaradása, ha idén sem jön össze a vb-cím, Vettel alatt is elkezdhet inogni a talaj, ő azonban ennek ellenére nem érez extra terhet magát, mint mondta, minden ugyanolyan, mint eddig.

Vettel magabiztos 2019-et illetően Forrás: ROC

Olasz források szerint a Ferrari jól halad az idei, egyelőre a 670-es kódnév alatt futó autójával, az első tesztekig, méginkább az

első versenyekig azonban aligha derül ki, hogy képes lesz-e harcolni a világbajnoki címekért, Vettel amondó, hogy igen.

„A csapatban minden hozzávaló megvan [a sikerhez], rajtunk múlik, hogy elvégezzük a munkát – nyilatkozta a négyszeres világbajnok a mexikói Bajnokok Tornáján. – Az évnek ebben a szakaszában ugyanakkor nehéz megmondani, [hogy mi fog történni],

Vettel viccesen megjegyezte, hogy kezdhette volna jobban is a szezont, utalva arra, hogy a Bajnokok Tornájának egyéni küzdelmeiben még a csoportból sem jutott tovább. Komolyra fordítva a szót pedig kifejtette, hogy hiába a mostani lesz az ötödik éve Maranellóban, és hiába csúszott le tavaly a mezőny legjobbnak tartott autójával a vb-címről, nem érez magán extra terhet.

Vettel szerint nem szabad nagy nyomást helyezni Mick Schumacherre Forrás: ROC

„Előretekintve nagy kihívás lesz, de szerintem világos, hogy mit akarunk elérni. Támogatásból nem szenvedünk hiányt, itt is sok Ferrari-szurkoló volt. Hosszú év áll előttünk, talán nem ilyen rajtról álmodtam – viccelődött. – A nyomás ugyanaz, mint az eddigi években, semmi különbség nincs.

Vette a Bajnokok Tornájának Nemzetek Kupájában a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fiával, Mickkel vett részt, aki másnap az egyéni küzdelemben le is győzte őt. A 19 éves Schumacher az idei évet a Forma-2-ben, immár a Ferrari versenyzői akadémiájának tagjaként kezdheti meg,

Vettel reméli, hogy egy napon akár csapattársak is lehetnek, vagy Schumacher válthatja őt a Ferrarinál

„Szerintem a jövő bajnoka lehet, de időt kell neki adni, éppen elég rajta a nyomás így is. Hagyni kell, hogy végezze a dolgát, aztán meglátjuk, mi fog történni – nyilatkozta a Sky Sportsnak. – Nagyszerű neki [hogy csatlakozott a versenyzői akadémiához], remélem sokáig velünk marad, egy napon pedig együtt versenyezhetünk, vagy talán átadhatom neki a kormányt, amikor majd abbahagyom [a versenyzést az F1-ben.]”