Sportfogadással foglalkozó cég lehet a Racing Point új főszponzora

Forma-1, Abu-dzabi teszt, Sergio Pérez, Force India
Sergio Perez (MEX) Racing Point Force India F1 VJM11. Formula One Testing, Tuesday 27th November 2018. Yas Marina Circuit, Abu Dhabi, UAE.
Vágólapra másolva!
Azok után, hogy a Forma-1 tavaly nyitott a piac felé, a Racing Point főszponzori megállapodást írhatott alá egy online sportfogadással foglalkozó céggel.

Tavaly nagy felzúdulást keltett, amikor a Liberty Media a Forma-1 számára egy addig kiaknázatlan piac, az online sportfogadás felé nyitott, és a száguldó cirkusz történetének egyik legnagyobb összegű szponzorációs megállapodásával lehetővé tette, hogy a jövőben az ezzel foglalkozó cégek beszálljanak az F1 támogatásába.

Hogy a csapatok között ennek hatására várható-e a sportfogadással foglalkozó cégek megjelenése szponzorként, egyelőre korai megmondani, az első fecske mindenesetre megérkezett, a most még Racing Point néven ismert, korábban Force Indiaként induló istálló a Racefans értesülései szerint ugyanis szponzori megállapodást kötött egy ilyen céggel.

Az idén nagy valószínűség szerint már nem lesz rózsaszín a Force India Forrás: Racing Point Force India F1 Team/James Moy Photography

A 2019-es szezonra előzetesen Racing Pointként nevező csapat autói az előző két szezonban rózsaszínben pompáztak a víztechnológiával foglalkozó BWT-vel kötött főszponzori szerződésnek köszönhetően. Ez könnyen lehet, hogy az idei szezontól változni fog, a Racefans ugyanis úgy tudja, hogy

a Racing Point kétéves megállapodást kötött az online sportfogadással foglalkozó SportPesával, opcióval további egy évre.

A helyzetet jól ismerő forrásra hivatkozva azt írják, hogy a megállapodás főszponzori szerződés is egyben, vélhetően tehát a cég logói nagyban meg fogják határozni az idei autó megjelenését.

Érdekes ugyanakkor, hogy a Racefans szerint a SportPesa az első évben mindössze 8 millió dollárt, majd 2020-ra 10 milliót, amennyiben pedig marad 2021-re is, akkor 12 milliót fog fizetni a csapatnak, ami jóval elmarad az F1-ben főszponzori megállapodás keretein belül fizetett átlagos összegtől.

Stroll azért minden bizonnyal reméli, nem csak a szerencsén múlik majd a csapat jó szereplése Forrás: Racing Point Force India F1 Team/James Moy Photography

A SportPesának első sorban Afrikában, az Egyesült Királyságban és a Man-szigeten van érdekeltsége. A céget Kenyában indították el, a „Pesa" szó pedig szuahéliül pénzt jelent a nevében.

A csapat szóvívője nem volt hajlandó kommentálni a Racefans értesüléseit, ahogyan azt sem, hogy még az előző tulajdonos által a csapathoz vitt BWT marad-e a támogatók között.

A csapat idei festését vélhetően február 13-án, az idei autó bemutatójával együtt ismerhetjük meg a torontói autókiállításon.