Lauda nem volt életveszélyben, elhagyhatta a kórházat

Laudamotion in Duesseldorf ECONOMY air transport Laudamotion
20 March 2018, Germany, Duesseldorf: Niki Lauda standing in front of an Airbus of his airline Laudamotion. Photo: Rolf Vennenbernd/dpa
Vágólapra másolva!
A korábbi háromszoros világbajnokot influenza miatt kezelték, miután tavaly nyáron tüdőtranszplantációt végeztek el az orvosok.

Hazatérhetett a bécsi klinikáról a korábbi háromszoros világbajnok Niki Lauda, akit influenza miatt kezeltek a tavaly nyáron elvégzett tüdőtranszplantáció után. A Mercedes-csapat ügyvezetői jogkör nélküli elnöke az ünnepek alatt, Ibizán betegedett meg, elsősorban elővigyázatosságból helyezték el átmenetileg az intenzív osztályon.

Walter Klepetko, az osztály főorvosa az APA hírügynökségnek megerősítette, hogy a 69 esztendős Lauda a fertőzés miatt nem került életveszélybe, és gépi lélegeztetésre sem volt szükség, elsősorban a legyengült immunrendszere miatt kellett ismét befeküdnie, hogy az állapotát közelebbről tudják figyelni.

Lauda felépülése folytatódik Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Rolf Vennenbernd

Az osztrák legenda a betegsége miatt a tavalyi Német Nagydíj óta nem látogatja az F1-es futamokat, és természetesen a Mercedes működésében sem tud aktívan részt venni, de a karácsonyi rosszulléte előtt többször megüzente, hogy mindenképpen vissza akar térni. Eredetileg már az előző szezonzárón, Abu-Dzabiban ott akart lenni, de ez akkor nem sikerült.

A friss fejlemények ismeretében egyelőre nem tudni, hogy Lauda a 2019-es idénynyitón, a március 17-én zajló Ausztrál Nagydíjon ott lesz-e. A feladatköre a Mercedesnél elsősorban reprezentatív jellegű, de 2012-es szerepvállalása óta sokat tett azért, hogy Lewis Hamilton és Nico Rosberg viharos párosa Rosberg visszavonulásáig működőképes maradjon.