Vágólapra másolva!
Nyilván nem valósul meg, de a csapat a karácsonyi képeslapján utalt rá, hogy nagy magasságban stabilan lenyomnák a Ferrarit és a Mercedest, ahogy utolsó idei győzelmük alkalmával tették. Kiderült az is, Sebastian Vettel mit üzent a Ferrari tagjainak.

Míg Bernie Ecclestone a sportág ármánnyal és politikával átszőtt világán összességében élcelődve kívánt kellemes ünnepeket a Forma-1 szereplőinek és rajongóinak, mindenkit emlékeztetve néhány problémára, a Red Bull teljesen jópofára vette a figurát a karácsonyi üdvözlőlapján.

A felemás idényt produkáló istálló – amelynek bajnoki reményei megint hamar elszálltak, de a korábbiakhoz képest többször felvette a versenyt a Ferrarival és a Mercedesszel – a Mexikói Nagydíjon mutatta a legerősebb formáját, és

a nagy tengerszint feletti (több mint 2000 méteres) magasságon fekvő helyszínen elért siker ihlette meg a kreatív részleget.

A felirat szövege ez: "Miután Mexikóban kiderült, hogy az autóink gyorsak nagy magasságon, azért kezdtünk kampányolni, hogy az F1-et még magasabbra vigyék."

Üdvözlőlapjukon a Himalájába kalauzoltak el a képzeletbeli Tibeti Nagydíjra, ahol a még ritkább levegőben valószínűleg még jobban érvényesülne a leszorítóerejük és tönkrevernék a mezőnyt.

Hihetetlen, de amúgy majdnem ilyen magasan már jártak az F1-es autójukkal:

2011-ben egy bemutató keretében járatták meg egyik kocsijukat India 5300 méter feletti himalájai közútjain.

Vettel üzent Maranellóba

Nem akarta megosztani a nyilvánossággal, de kiszivárgott Sebastian Vettel ferraris kollégáinak küldött karácsonyi üzenete is.

"Kedves srácok, mindenkinek nagy KÖSZÖNET!"

"Noha nem hoztuk el újra a vb-címet Maranellóba, határozottan kijelenthetjük: a tőlünk telhető legjobban nyújtottuk, így kell folytatnunk! Feszüljünk neki a munkának, próbáljunk jobban kommunikálni, mutassunk kölcsönös bizalmat és tiszteletet, segítsük egymást...Csak erősen és egységesen léphetünk a következő "szintre"! Fantasztikus a csapat elszántsága és lelkesedése! Ígérem, hogy 2019-ben mindent meg fogok tenni, hogy elérjük a nagy célunkat!"

"Mindenkinek a legjobbat kívánom, és köszönet, Sebastian."