Lauda először állt nyilvánosság elé életmentő műtéte óta

Formula 1 - Austrian Grand Prix PILOT sports .motorsport DRIVER SPORT formula_1 SPO .motor racing SMILING .Formula One
The non-executive chairman of Mercedes AMG, former Austrian Formula One driver Niki Lauda, has a chat in the paddock at the Red Bull Ring race track in Spielberg, Austria, 21 June 2014. The 2014 Formula One Grand Prix of Austria will take place on 22 June. Photo: David Ebener/dpa - NO WIRE SERVICE - | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Niki Laudát legutóbb nyáron láthatta az F1 közönsége, a tüdőtranszplantáción átesett legenda július óta nem szerepelt a nyilvánosság előtt, egészen mostanáig.

Niki Lauda először állt nyilvánosság elé tüdőtranszplantációja óta. A háromszoros Forma-1-es világbajnokon augusztus elején hajtottak végre életmentő műtétet, Lauda ezután hosszú ideig a Bécsi Általános Korház intenzív osztályán feküdt, majd megkezdte rehabilitációját, nemrég pedig kiengedték az intézményből. A Mercedes ügyvezetői jogkör nélküli elnöke továbbra is felépülését tölti, az Abu-dzabi Nagydíj hétvégéjén videóüzenetben köszönte meg a rengeteg támogatást.

Laudát először láthatta a nyilvánosság tüdőtranszplantációja óta

Lauda a múlt hónapban hagyhatta el a kórházat, Lewis Hamilton pedig arról számolt be, hogy a 69 éves osztrák arra készül, hogy személyesen legyen jelen a szezonzáró versenyen.

Ez végül nem történt meg, Lauda azonban így is „beköszönt", videóüzenetben először láthatta őt a nyilvánosság azóta, hogy megműtötték.

„Üzenet a csapatomnak, és a barátaimnak. Miként mindannyian tudjátok, kemény időszakon mentem keresztül az egészségem szempontjából, ezelatt pedig hihetetlen támogatást kaptam tőletek.

Kiemelkedő teljesítményt nyújtott a csapat az idén, öt bajnoki cím zsinórban, Lewis ismét nyert, Bottas ott volt mögötte. Nem végezhettünk volna jobb munkát. A fontos üzenet, hogy hamarosan én is újra ott leszek, a nyomás pedig hatodszor is rajtunk lesz. Nagyon köszönöm!"