Társoldalunk:
Hírlevél

Räikkönen a finn tévések előtt búcsúzott a sajtósától

2018.11.23. 19:21

Sebastian Vettel szerint a Ferrari egyelőre nem elég gyors, Kimi Räikkönen viszont jónak érezte az autóját, amit a hétvégén vezet utoljára.

Lemaradtak a világbajnoki címekről, de Sebastian Vettel továbbra sem a jövő évi szezonnal foglalkozik, először a hétvégén szeretné kihozni a legtöbbet az idei autójukból. A német pilóta ezúttal nem tudott labdába rúgni a Red Bull és a Mercedes pilótái mellett, de az idén gyakran előfordult, hogy a Ferrari szombatra állt össze igazán.

„Nyilvánvaló, hogy egyelőre nem voltunk elég gyorsak, de javultunk a két edzés között, a pálya állapotának változása is kedvezett nekünk, és holnap remélhetőleg jobb helyzetben leszünk” – mondta Vettel, aki a Red Bull pilótáihoz hasonlóan arra számít, hogy a gumik játsszák majd a főszerepet a futamon.

Vettel autója még nem az igazi - Galéria!Forrás: RUDY CAREZZEVOLI/Rudy Carezzevoli

„Szerintem tudunk még javulni a versenyre. Az meglepett, hogy a gumik ma két mért kört is megengedtek” – tette hozzá. Vettelhez a csütörtöki pályabejárás során az FIA-tól elcsábított Laurent Mekies is csatlakozott, Maurizio Arrivabene csapatfőnök megerősítette, hogy a francia szakember lesz a csapat új sportigazgatója.

Pénteken azt is nyilvánosságra hozták, hogy Kimi Räikkönen a jövő heti teszten kipróbálhatja az idei Saubert,

így a hétvégén nem csak a szezonnak, hanem ténylegesen a ferraris pályafutásának is vége lesz. A finn C More tévécsatornának azt mondta, a mostani sajtósa, Stefania Bocchi (egyben Arrivabene felesége) volt szerinte eddig a legjobb, erre az olasz hölgy meghatódva azt mondta, nagyon tiszteli Räikkönent, akit „remek srácnak” és „remek pilótának” tart.

„A mai első szabadedzés kissé trükkös volt a melegebb körülmények miatt – mondta Räikkönen az edzések után. – Napnyugta után a második tréningen már javítani tudtunk a tempónkon, és az autót egész okés volt vezetni. A naplemente egyáltalán nem befolyásolja a vezetést, csak a gumik lesznek kissé hűvösebbek.”

Räikkönen az esti edzést az 5. helyen zárta. 

„Az időtáblázatot elnézve mindenki nagyon közel van a többiekhez, az első hat pilóta három tizeden belül van, úgyhogy majd meglátjuk, hova jutunk holnap.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK