Társoldalunk:
Hírlevél

Máris megszavazták a legszebb idei F1-es előzést

2018.11.21. 10:31

Daniel Ricciardo mesteri megmozdulása jutott be az FIA döntőjébe, ahol egyebek mellett Mick Schumacher egyik szenzációs manővere ellen kell helytállnia.

Az idén is versenyt hirdetett az FIA a főbb bajnokságaik között, hogy kiderüljön, melyik sorozatban lehetett „az év akcióját” látni. Előzések, szép mentések, és olykor koccanások is bekerültek a gyűjtésbe, amelybe az F1 közönségszavazás útján delegálta a legszebbnek vélt megmozdulást.

Az F1 hivatalos weboldalán szavazók úgy döntöttek, hogy Daniel Ricciardo előzése érdemelte ezt ki Valtteri Bottas ellen a Kínai Nagydíjon. A Red Bull pilótája szinte már védjegyévé tette a messziről indított, „bevetődéses” előzéseket, ezúttal a Mercedes versenyzőjét lepte meg, és csente el tőle a győzelmet pont annyi helyen, amennyi a tiszta előzéshez kellett.

Ricciardo manővere ezzel bejutott a „döntőbe”, amit már az FIA honlapján rendeznek, szintén közönségszavazás formájában. Azok között, akik a győztes videóra voksolnak, páros utazást sorsolnak ki az adott sorozat egyik 2019-es fordulójára.  

Ricciardo kínai előzésének egyebek mellett Mick Schumacher mesteri megmozdulása is az ellenfele,  

de győzhet Tiago Monteiro visszatérése is a versenypályára vagy a Ford és a Porsche csatája a Le Mans-i 24 órás versenyen. Szavazni az FIA honlapján lehet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK