Társoldalunk:

Ricciardo: Az autó el van átkozva, nincs értelme vezetnem többé

2018.10.29. 13:49

Az elkeseredettség beszélt a Mexikói Nagydíjat a második helyről feladni kénytelen Daniel Ricciardóból, aki a jelek szerint lemondott róla, hogy még egy utolsó sikert elérve távozzon a Red Bulltól.

Daniel Ricciardo már eddig is magáénak tudhatta a mezőny legpechesebb versenyzője címet, a Mexikói Nagydíjon azonban még egy lapáttal rátett. A Red Bull ausztrál pilótája mindenkinél több, nyolc futamot volt kénytelen feladni az idén, és ahogyan az többnyire lenni szokott, ezúttal is az autója hagyta cserben. Ricciardót ennyire csalódottnak és frusztráltnak talán még soha nem lehetett látni, egyenesen odáig ment, hogy szívesen átadná a helyét az utolsó két futamra a jövőre a helyére érkező Pierre Gaslynak, mert neki már elege van az egészből.

Ricciardo kiakadt az újabb kiesés után - Galéria!Forrás: 2018 Getty Images/Mark Thompson

A Red Bull ausztrálja a második helyen haladt, és magabiztosan tartotta maga mögött az őt frissebb gumikon támadó Sebastian Vettelt, amikor a 71 körös futam 62. körében a kuplung hibája miatt feladta a versenyt.

Érthető módon nem volt jó kedvében a futam után, közölte, nem látja értelmét, hogy rajthoz álljon a szezon hátralevő két versenyén.  

„A frusztráció többé már nem a megfelelő szó, reménytelennek érzem az egészet. Őszintén mondom, hogy jelenleg nem látom értelmét, hogy megjelenjek vasárnap, nem látom értelmét, hogy rajthoz álljak a következő két versenyen. Régóta nem volt tiszta versenyem vagy hétvégém. Nem vagyok babonás, vagy bármi efféle baromság, de az autó meg van átkozva. Erre nem tudok mást mondani."

Azok után, hogy szombaton szinte a semmiből megszerezte a pole pozíciót, a gondok vasárnap már a rajt előtt elkezdődtek, a rajtrácsra vezető körében kicsúszott az első kanyarban, a rajtgyakorlata sem sikerült jól, majd az élről rögtön a futam elején visszaesett a harmadik helyre. Azt mondta, végzett az autóval, engedi, hogy inkább a 2019-re a Toro Rossótól előléptetett Gasly vezesse azt.

„Ma is, a rajtgyakorlataim az egész hétvégén jók voltak, a futam előtti gyakorlórajt azonban minden volt, csak jó nem. Olyan dolgok történnek velem vasárnap, amelyekre többé már nincs magyarázatom. Engedem, hogy Gasly vezesse az autót, én végeztem vele."

Christian Horner futam utáni Instagram-posztjában nem csak Verstappent dicsérte, mellette elnézést kért Ricciardótól, majd elmondta, a hátralevő két versenyen csapatként fognak küzdeni, hogy a lehető legtöbb pontot szerezzék

Christian Horner elnézést kért Ricciardótól a verseny után az Instagramon. A Red Bull csapatfőnöke megértő volt versenyzője kiejelentéseit hallva, és csak reménykedni tudott abban, hogy Ricciardo utolsó két futama simább lesz a csapattal.
„Roppantul frusztráló délutánja volt, érthető, hogy hihetetlen módon elöntötték az érzelmei. Meggyőződésem, hogy maga mögött tudta volna tartani Sebastiant a hátralevő körökben. Érthető a frusztrációja, remélem, hogy az őt követő sötét fellegek felszállnak az utolsó két futamra. Csak egy dolgot tehettünk, hogy feladjuk a versenyt. Keserédes volt a győzelem, mert mindkettejüknek a dobogón kellett volna állni."

Horner elmondta, hogy még nem beszélt Ricciardóval, mivel az ausztrál érthető módon minél előbb el szerette volna hagyni a mexikói pályát. Majd beszélnek, amikor lenyugodtak a kedélyek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK