Társoldalunk:

Verstappen tudta, hogy Hamilton nem fog kockáztatni a rajt után

2018.10.28. 23:42

Max Verstappen egy pillanatra elveszítette az első helyet Lewis Hamiltonnal szemben a Mexikói Nagydíj első kanyarja felé száguldva, de számított rá, hogy a címvédő nem lesz bevállalós.

Nem sikerült tökéletesen a Red Bull vasárnapja a Mexikói Nagydíjon, Daniel Ricciardo újabb műszaki hibája egy lehetséges kettős győzelemtől fosztotta meg a csapatot. Max Verstappen tegnap nagyon dühös volt a második rajtkocka miatt, ma azonban egy remek rajttal kárpótolta magát, pályafutása ötödik győzelmét azonban kissé beárnyékolta Lewis Hamilton ötödik világbajnoki címe.

Verstappen 2017 után ismét nyerni tudott Mexikóban - Galéria!Forrás: AFP/2018 Getty Images/Charles Coates

Verstappen jobban rajtolt csapattársánál, egy pillanatra Hamilton azonban elé került az egyenesben, a holland azonban rövidebbet fékezett és elsőként fordult el az első kanyarban.

Verstappen tudta, hogy Hamilton nem fog sokat kockáztatni a világbajnoki csata miatt.

„Nagyon fontos volt a rajt, nagyon mélyet kellett fékeznem, Lewis pedig természetesen nem akart semmit sem kockáztatni – nyilatkozta a Sky Sportsnak. – Onnantól kezdve a saját versenyemet futhattam. A mechanikus tapadásunk nagyon jó volt ma. A végén biztosra akartunk menni, hogy semmilyen probléma ne történhessen, amikor valaki ennyivel vezet, nincs nyomás, le lehet tekerni a motorokat."

Verstappen bevallotta, hogy rendkívül dühös volt az időmérő miatt és csak 3 órát aludt az éjszaka, Christian Horner csapatfőnök pedig már a futam előtt látta rajta, hogy mindenképpen nyerni szeretne. „Max hihetetlen teljesítményt nyújtott – mondta Horner. – Ott folytatta, ahol Austinban elkezdte. Látni lehetett a szemében az elszántságot, amikor megérkezett a pályára. Beszéltünk különböző forgatókönyvekről, ő a rajtra koncentrált, és az jól is sikerült neki. Daniel kerekei túlságosan kipörögtek, és ez döntött. Lewis nem kockáztathatott sokat."

A rajtnál egy pillanatig úgy tűnt, hogy egyik Red Bull sem tud az élen maradni

Noha Verstappen beiktatott egy biztonsági kerékcserét, a Red Bull gumikezelése a legjobbnak bizonyult az élmezőnyben, Ricciardo egy cserével csinálta volna végig a versenyt, és a hajrában bekövetkezett műszaki hibájáig magabiztosan tartotta maga mögött a friss gumikon támadó Sebastian Vettelt. „A gumimenedzsment volt a lényeg, az abroncsok nagyon sérülékenyek voltak” – nyilatkozta Christian Horner. A versenyzőink ragyogóan bántak velük. Amint megláttuk, milyen állapotban voltak azok, amiket levettünk, éreztük, hogy sok maradt még bennük, és ez adott magabiztosságot az egy kiállásra Daniellel."

A csapatfőnök hozzátette, hogy még nem tudják Ricciardo kiesésének pontos okát, de hidraulikai hibára gyanakodnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK