Társoldalunk:

Verstappen szeretne Ricciardóval csatázni a pole-ért

2018.10.26. 23:38

Mexikóban a két Red Bull kezdett az élen, és az optimizmusukat Max Verstappen autójának lerobbanása sem rontotta el.

„Pénteken egy ideje most először zártunk az élen mindkét autónkkal” – összegezte a pénteki eseményeket Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a Sky Sports műsorában, miután mindkét tréningen a két pilótája, Max Verstappen és Daniel Ricciardo bizonyult a leggyorsabbnak. Verstappen egy körön egyelőre a legjobbnak bizonyult, de Horner szerint Ricciardo hosszú etapjai is jól sikerültek.

A csapat napja azonban nem volt zökkenőmentes, Ricciardo autójában túlmelegedett az erőforrás, Verstappennél pedig egyelőre ismeretlen okú hidraulikus hiba lépett fel, így a holland pilóta néhány perccel az edzés vége előtt kénytelen volt félreállni.

Verstappen diktálta a tempót - Galéria!Forrás: AFP/2018 Getty Images/Dan Istitene

„Jó autónk van jó leszorítóerővel, jó mechanikai tapadással. Ezt már Monacóban is lehetett látni, persze, és ma is remekül működött – mondta Verstappen, és hozzátette, „reméli”, hogy szombaton Ricciardóval csatázhat majd a pole pozícióért.

Verstappen délután 1,2 másodperccel volt gyorsabb a 3. helyezett Carlos Sainznál, 

így elképzelhető, hogy meg is tudja tartani az előnyének egy részét az élcsapatok autóival szemben. Az biztos, hogy holnap bevetik a bulimódokat, a kérdés, hogy ez mennyit jelent majd nekik ilyen magasságban. Tavaly mindössze egytizedre voltunk a pole-tól, idén jobbnak kellene lennünk – mondta Horner.

„E nagy tengerszint feletti magasság kiegyenlíti a dolgokat, a motorok levegőért kapkodnak, a fékek is küszködnek a légsűrűség miatt. A monacói szárnyakat használjuk, de monzai a leszorítóerőnk. Az autót optimális állapotban tudjuk működtetni és most az erőforrásunk is versenyképes – tette hozzá a csapatfőnök.

 

Horner elárulta, Verstappennek van még egy tartalék erőforrása, így esetleges motorcsere esetén sem kell rajtbüntetéssel számolniuk.  

Ricciardo a szabadedzések után azt mondta, a Red Bull megtankolva nem olyan versenyképes, de alacsony üzemanyagszinttel az. „Viszonylag elégedett vagyok, de nem akarok naiv sem lenni. Szerintem a Ferrari és a Mercedes megkerget majd minket holnap."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK