Társoldalunk:
Hírlevél

Hamilton furcsának érzi, hogy minden idők legjobbja lehet

2018.10.18. 16:09

A Mercedes pilótája azt mondja, továbbra sem Michael Schumacher rekordjaira hajt, és elárulta, gyerekként eszébe sem jutott, hogy Ayrton Sennával egy mondatban említhetik a nevét.

Pályafutása ötödik világbajnoki címe kapujában áll Lewis Hamilton, mivel 67 pontos előnnyel vezet Sebastian Vettel előtt, így akár már a hétvégén odaérhet a legendás Juan Manuel Fangio mellé. Így csupán a hétszeres világbajnok Michael Schumacher állna előtte az örökranglistán, de Hamilton formáját látva ő is utolérhetőnek tűnik.

„Őszintén ez sohasem volt a célom – mondta Schumacher rekordjainak megdöntéséről a Reutersnek. – Azzal a célkitűzéssel indultam, hogy beérjem Ayrton Sennát, akire hasonlítani szerettem volna. Két évvel ezelőtt feljöttem mellé, azóta kissé ismeretlen terepen járok” – utalt arra, hogy nem jelölt ki magának újabb elérendő célt.

Hamilton újabb lépést tehet az USA Nagydíjon az F1 csúcsa feléForrás: AFP/Toshifumi Kitamura

„Michael statisztikái hihetetlenek, és még mindig messze vannak, de egy ideig még itt maradok, úgyhogy keményen dolgozom tovább, és próbálom így folytatni, és élvezni [a versenyzést]. Majd meglátjuk, ez mire vezet.”

Hamilton az eredményei alapján már most minden idők egyik legsikeresebb versenyzője, de ő ezt nem így éli meg.  

„Ez nagyon furcsa érzés – ismerte el az ESPN-nek. – Mivel én ebben élek, én nem így látom ezeket a dolgokat. Mindenképpen menő, amikor az emberek egy kiválóság nevét említik és az enyémet is mellé teszik. Még emlékszem, amikor édesapámmal felbukkantunk egy pályán, a gokartot feltettük az autó hátuljára, és senkik voltunk.”

Senna volt a példaképeForrás: AFP/2017 Getty Images/Mark Thompson

„Apámon vacak ruha volt, úgy nézett ki, mint egy csavargó. Sennát néztük a tévében, és sohasem gondoltuk, hogy egy nap az emberek egy mondatban emlegetik a nevét az enyémmel. Az biztos, hogy ez nagyon-nagyon szürreális.”

Hamilton a hétvégén újabb Senna-rekordot hagyhat maga mögött,  

mivel a legendás brazil versenyző eddig hatszor tudta megnyerni a Monacói Nagydíjat. Az USA Nagydíj megnyerése esetén Hamilton már hétnél jár majd (igaz, ebbe egy indianapolisi futam is beletartozik), ez korábban csak Schumachernek sikerült a Kanadai- és a San Marinói Nagydíjon (7-7 alkalommal), míg Franciaországban nyolcszor tudott nyerni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK