Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton nem nézi jó szemmel, hogy a média ízekre szedi Sebastian Vettelt és a Ferrarit a sorozatos hibák miatt, ezért Instagramján vette védelmébe a német pilótát.

Sebastian Vettelre és a Ferrarira minden irányból, így a sajtó részéről is záporoznak a kritikák amiatt, ahogyan elveszítették az idei világbajnoki címet. Noha matematikai esélye még van a németnek, Lewis Hamilton gyakorlatilag világbajnoknak érezheti magát a vörösök és pilótájuk sorozatos bakijai miatt. A Mercedes pilótája szerint ugyanakkor nem szabad ráhúzni a vizes lepedőt riválisára, aki szintén ember, így hibázhat.

Hamilton átérzi Vettel helyzetét Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„Romokban a Ferrari", „Vettel mindent rosszul csinál", „Összeomlott a csapat", „Vettel mély gödörben van". Ilyen és ehhez hasonló címekkel jelentek meg hétfőn az olasz lapok a Ferrari szuzukai teljesítményét látván, de

nem az olaszok voltak az egyetlenek, amelyek igyekeztek ott belerúgni a Scuderiába és versenyzőjébe, ahol csak tudtak.

Lewis Hamiltonnak is feltűnt a vetélytársa ellen irányuló hadjárat, ezért kedden posztolt az Instagramjára egy üzenetet, amiben kiállt Vettel mellett.

Egyszerűen nem tudják elképzelni, milyen nehéz azt csinálni, amit mi csinálunk ezen a szinten, ahogyan minden atlétának a legjobbak között az. Várható, hogy emberként hibázni fogunk, azonban az számít, hogy miként jutunk túl ezeken a hibákon."

Hamilton instagram story on Vettel. from r/formula1
Hamilton üzenete a médiának az Instagramon

Olaszország vezető sportnapilapja, a La Gazzetta dello Sport ezt írta: „Romokban a Ferrari.

a csapatfőnök saját embereit támadja, az autó egyre gyengébb. Monza előtt nehezen lehetett elképzelni ehhez hasonló összeomlást."

Vettelbe és a Ferrariba a teljes olasz média beleállt Forrás: AFP/Toshifumi Kitamura

A Corriere della Sera Vettelt pécézte ki. „A német pilóta újabb gyalázatos hibát adott a gyűjteményéhez, miután romba döntött egy fantasztikus rajtot. Ezek a hibák nagy felfordulásra utalnak a négyszeres világbajnok fejében, aki súlyos önbizalomhiányban szenved."

A La Stampa így írt: „Tény, hogy Sebastian Vettel többé már semmit sem képes jól csinálni."

Hamilton több csatát szeretne Vettellel

A vörösök visszaesése azt eredményezte, hogy az Olasz Nagydíj óta nem tudják tartani a lépést a Mercedesszel, így Vettel a pályán sem nagyon tudott összecsapni Hamiltonnal az orosz futamot kivéve. A brit pilótának hiányzik az ehhez hasonló kihívás.

„Imádtam a monzai futamot, boldog lettem volna, ha az után a verseny után mindegyik olyan lett volna. Azt hittem, hogy így is lesz annak tükrében, hogy milyen erősek voltak előtte. Azonban teljesítményt veszítettek, ami nyilvánvalóan megnehezítette a dolgukat."

Hamilton több test-test elleni csatát szeretne Vettellel Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

Hamilton nagy valószínűséggel az USA Nagydíjon bebiztosítja a vb-címet, ő azonban nem bánta volna, ha ez csak Abu-dzabiban jön neki össze.

A végső kihívás az, ha lehetőség adódik fej-fej mellett küzdeni azzal, akivel versenyzel és megnézni, hogy ki fékez később. Itt mutatkozik meg, hogy ki mennyire jó mentálisan a nyomás alatt. Hálás vagyok, hogy a legutóbbi futamon volt néhány ilyen pillanat, ahol a stratégia nem működött olyan jól, ez azonban lehetőséget adott megmutatni a képességeimet az ilyen pillanatokban."