Vágólapra másolva!
Daniel Ricciardo rá nem jellemző módon alig látott a dühtől, miután műszaki hiba miatt fel kellett adnia a Japán Nagydíj időmérő edzését.

A Red Bull egyik szeme sír, a másik nevet a Japán Nagydíj időmérője után, mivel egyik autójukkal a vártnál jobb eredményt értek el, a másikkal azonban a Q2-ből sem jutottak tovább műszaki hiba miatt. Daniel Ricciardót ritkán lehet annyira dühösnek látni, mint amennyire az volt az újabb balszerencséje miatt, míg Verstappen nem felejtett el odaszúrni a betliző Ferrarinak.

A tavalyi Japán Nagydíjat a második és a harmadik helyen zárta az energiaitalos alakulat. A dobogós helyezést akár holnap is megismételhetik, de vélhetően csak egy autóval lesz erre esélyük, a büntetést elkerülve is legfeljebb a 15. helyről induló Ricciardónak nem sok sansza van felkapaszkodni legalább a harmadik pozícióba. Az ausztrál alatt a Q2-ben, első mért köre előtt adta meg magát az autó, amelyet a második szakasz végéig sem tudtak helyrepofozni.

Miután kiszállt, Ricciardo valóságos dühkitörést produkált, hatalmasat üvöltött sisakkal a fején.

„Igen, [nehéz ezt lenyelni]. Elnézést, elment a hangom. Dühös vagyok. Éreztem, ahogy elmegy az erő a motorból az utolsó kanyarban éppen azelőtt, hogy elkezdtem volna a körömet – nyilatkozta a Sky Sportsnak. – Tudtam, hogy valami végzetesnek tűnő dolog [történt az autóval]. Az időmérő fontos itt, mint mindig. Holnap megteszem, ami tőlem telik, most azonban eléggé fájdalmas mindez. Azért vagyok mérges, mert ha rajtam múlt volna, más lenne a helyzet. Továbbra is szeretném a legjobbamat nyújtani az év végéig a Red Bullnak, ezért minden verseny fontos."

Ricciardóból előtört a feszültség

A Red Bull a harmadik erőnek tűnt a hétvége eddigi részében, Max Verstappen be is ismerte az autóból kiszállva, hogy valószínűleg nem tudták volna elkapni a Ferrarikat, ha minden a szokott kerékvágásban halad. Ehelyett a vörösök rossz gumit tettek fel elsőre, a Red Bull azonban jól döntött, és száraz pályára alkalmas kerekeken küldte ki a hollandot.

Az időmérő utáni interjúkat készítő David Coulthard megkérdezte Verstappent, hogy mennyire fog beleszólni a vb-címért folyó csatába, ha a 9. helyről rajtoló Vettel utoléri őt a versenyen, mire a holland visszakérdezett: „Ez még csata? Nem vagyok benne biztos."

Verstappen később hozzátette, szerinte a Mercedeseket aligha lesz esélye elkapni a versenyen. Christian Horner elmondta, nagyon frusztráltak Ricciardo miatt, egyúttal eltökéltek is, hogy az ausztrál jó szájízzel zárja le karrierjét a csapattal.