Társoldalunk:
Hírlevél

Határeset volt Leclerc előzése Magnussen ellen

2018.09.30. 18:53

A Ferrarihoz előléptetett Charles Leclerc lett a vert mezőny legjobbja az Orosz Nagydíjon, ráadásul egy szép előzést is bemutatott a számára ismeretlen pályán.

Újabb remek eredménnyel irányította magára a figyelmet a 2019-ben a Ferrarihoz csatlakozó Charles Leclerc, aki első oroszországi szereplése során rögtön az élcsapatok utáni legjobb helyezést érte el, és Szocsiban a 7. lett a Sauberrel. Leclerc az időmérőn még kikapott Kevin Magnussentől és Esteban Ocontól, a futamon viszont gyorsan megelőzte őket.  

„Csodálatos verseny volt, nagyszerű, hogy jó gyorsan Esteban és Kevin elé kerültem, mert tudtuk, hogy elég nehéz lesz előzni ezen a pályán – nyilatkozta a Sky Sportsnak. – Hatalmas előnyt jelentett, hogy előttük mentem, mert gyorsan visszaesett a tempójuk, mögöttük viszont nem igazán tudtam követni őket. Utána minden remekül alakult a számunkra.”

Leclerc a B liga legjobbja lett - GalériaForrás: Sputnik/Alexey Kudenko

Leclerc érdemeit tovább növeli, hogy csapattársa, Marcus Ericsson csak a 13. lett, körhátránnyal, míg Leclerc volt az utolsó olyan pilóta, akit a győztes Lewis Hamilton nem körözött le. Ráadásul, a sikeréhez nagyon kellett, hogy Magnussent éles helyzetben, de tisztán megelőzze a verseny elején.

Sohasem versenyeztem még itt, de ez az előzés remekül sikerült, Kevin is sportszerű volt, ezt jó volt látni. Határeset volt, de minden jól ment.”  

Magnussen a futam során ismét a sportszerűtlenség határait súroló stílusban versenyzett, Leclerc-t is leterelte a pályáról és később Carlos Sainzot is leszorította, de a sportfelügyelők nem vizsgálták az eseteket. „Kemény verseny volt, nem igazán volt jó a tempónk, elég sok hiányzott ehhez, úgyhogy arra eszméltem, hogy már lényegében az első körtől védekeznem kellett a Force Indiákkal szemben.”

„Szerintem mindent beleadtunk. Leclerc túl gyors volt a számunkra, simán megelőzött, aztán könnyedén elhúzott. Úgy gondolom, a Force Indiák feltartása volt ma a maximum, amit tehettünk. A tegnapi tempónk jobb volt, mint a versenyen. Már most várom Szuzukát, szerintem jók leszünk, és az egyébként is szenzációs pálya.”

Bár Leclerc volt már 6. helyezett is az idén Azerbajdzsánban, a Twitteren kiemelte, hogy most először lett ő a legjobb az élcsapatok mögött.  

„Micsoda verseny! Olyan érzés ez, mint egy győzelem, a szezon során először lettem a legjobb a másodvonalban. Fontos pontokat szereztünk a csapatnak, viszlát Japánban!”