Társoldalunk:
Hírlevél

Riválisa érdekesnek tartja Schumacher fiának semmiből jött javulását

2018.09.24. 14:47

Lavinát indíthatott el a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher fiának Forma-3-as bajnoki riválisa, aki nem állítja, hogy Mick szabálytalan eszközöknek köszönhetően nyer, ugyanakkor úgy érzi, ellopták tőle a bajnoki címet.

Alighogy Mick Schumacher karnyújtásnyi közelségbe került a Forma-3-as Európa-bajnoki címhez, bajnoki riválisa igencsak meggondolatlannak tűnő, azóta eltávolított posztot tett közzé saját Instagram-oldalán, amelyben érdekesnek nevezte a Prema Theodore Racing színeiben versenyző riválisa hirtelen feljavulását. Dan Ticktum, a Red Bull pártfogoltjaként még a pontverseny élén érkezett a legutóbbi versenyhétvégére, onnan azonban már 49 pontos hátrányban távozott Schumacherrel szemben.

Mick Schumacher a díjátadón ünnepel a Red Bull RingenForrás: Thomas Suer / suer.photo/(c) FIA F3 / Suer/Thomas Suer

Ticktum egy nyolcadik és egy negyedik helyezést, valamint egy kiesést tud felmutatni az F3-as Eb ausztriai fordulójáról, míg a bajnokság második helyezettjeként a Red Bull Ringre érkező Mick Schumacher kétszer nyert, egyszer pedig második lett. „A legjobban úgy tudnám leírni az ausztriai hétvégémet, hogy nem volt ideális” – írta azóta törölt posztjában Ticktum. Nem szeretek ujjal mutogatni senkire, de hogy őszinte legyek, ezen a hétvégén egyszerűen nem volt meg az autó tempója. Az utolsó futamon, amikor egy kicsit jobb volt, eléggé harmar előrejöttünk a hetedikről a negyedik helyre."

Dan Ticktum ebben a posztban fejtette ki, hogy szerinte nincs minden rendben Mick Schumacher hirtelen feltámadásávalForrás: Instagram

A Prema Theodore Racingnél öten versenyeznek, ebből ketten, Schumacher és a harmadik futamot megnyerő Robert Shvartzman állhattak fel a dobogó tetejére, ezzel egyidőben a csapat pedig ismét elhódította a konstruktőrök bajnoki címét.

Ticktum szerint furcsa, hogy Schumacher és Shvartzman tempóját senki sem tudta megközelíteni.

„Az első kettővel összehasonlítva senkinek sem volt esélye a teljes mezőnyben. Még a csapattársaik, akik szintén jó pilóták, sem voltak sehol hozzájuk képest. A sebességüket úgy jellemezném, hogy érdekes. Magabiztos vagyok aziránt, hogy ezzel az F3-as paddockból is sokan egyetértenek."

Ticktumnak minimálisra csökkent az esélye arra, hogy megnyerje a bajnoki címetForrás: Thomas Suer / suer.photo/(c) FIA F3 / Suer/Thomas Suer

Az azóta törölt poszt alatt hamar megjelentek a felháborodott kommentek, többen Ticktumra támadtak, aki reagált is, azt írta, úgy érzi, „ellopták tőle a bajnoki címet, akár az ő hibájából, akár nem." Azokat a vádakat, melyek szerint ezzel azt sugallta, hogy a Prema valami szabálytalant tesz, azonban visszautasította. „Talán csak van egy különleges motorbeállításuk, vagy valami ilyesmi. Soha nem mondtam, hogy illegális dolgot csinálnak."

Végül pedig egy hosszabb kommentben fejtette ki, hogy a kommentelők véleménye nem relevéns, mivel ők nem ismerik a dolgok hátterét. „Mindenkinek, aki negatív kommenteket írt ide. Ez az egyetlen reakció, amit kapni fogtok tőlem, úgyhogy élvezzétek! Nem vagyok rossz vesztes, és nem is keserű a szám íze. Nagyon tisztelem Micket, aki sok dolgon keresztülment az elmúlt években. Egyszerűen csak arra utalok, hogy látszólag a semmiből jött [a jó teljesítménye]. Elfogadom, hogy továbbra is tanulnom kell, ezt nem tagadom.

A következő futamon elég, ha Schumacher legalább 50 pontos előnybe kerül, vagyis pontszerző helyen Ticktum előtt ér célbaForrás: Thomas Suer / suer.photo/(c) FIA F3 / Suer/Thomas Suer

„Ti nem ismeritek a valóságot, mert nem vagytok ott a pályán és látjátok a többiek adatait, úgyhogy attól tartok, azt kell mondanom, hogy a ti véleményetek jelen körülmények között nem releváns" – utalt arra, hogy az F3-ban minden versenyző adatai elérhetőek a riválisok számára is.

Ticktum ezután odáig ment, hogy arra utalt, azért fogja elveszíteni a bajnoki csatát, mert nem Schumachernek hívják.

„Csak egyszer mondom el. Hacsak nincs valami építő jellegű mondanivalótok, kíméljétek meg a haszontalan kommentjeitektől az oldalamat, mert nincs bizonyítékotok alátámasztani az igazságot. Ha beszélni akartok velem, írjatok üzenetet, úgy válaszolni tudok a kérdéseitekre, ha lennének. Habár sajnos már így is vesztes csatát vívok, mert nem Schumacher a vezetéknevem."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK