Társoldalunk:

Jó időmérő nélkül semmit sem ér a Red Bull versenytempója

2018.09.14. 17:23

Hiába volt erős a Red Bull a hosszú etapokon a Szingapúri Nagydíj péntekjén, ha az időmérőn ismét a Ferrarik és a Mercedesek mögött lesz, aligha harcolhat a győzelemért.

A monzai és spái erőpályák után Szingapúrban ismét egy, a korábbiaknál kedvezőbb futam következik a Red Bullnak, amely pénteken megmutatta, hogy a versenyen közel lehet a Ferrarihoz és a Mercedeshez, de csak akkor, ha javít az egykörös tempóján, különben a hosszú etapokon mutatott biztató teljesítményt kidobhatja a kukába.

A versenytempó jó volt, az egykörös kevésbé - Galéria!Forrás: AFP/Roslan Rahman

Akárcsak egy évvel korábban, ezúttal is Daniel Ricciardo kezdett az élen Szingapúrban, a nyomában csapattársával, Max Verstappennel. A helyi idő szerint esti tréningre azonban Kimi Räikkönen és Lewis Hamilton is beférkőzött a két energiaitalos autó elé,

aminek oka Christian Horner szerint részben az volt, hogy nem tudták elég gyorsan felmelegíteni a leglágyabb keveréket.

„A második edzés nem volt olyan jó, mint az első, küzdöttünk az egyensúllyal a hiperlágy gumikon, úgyhogy lesz min dolgoznunk este – nyilatkozta a Red Bull csapatfőnöke a Sky Sportsnak. – A hosszú etapok viszont biztatóak voltak, mindössze a leglágyabb keveréken kell összeszednünk magunkat, mivel elég érzékeny, talán nem tudunk bele elég energiát vinni elég korán, ez azonban a hosszú etapokon segít. Amint bemelegszenek, a balansz is elég jó velük."

A második edzésen Max Verstappent kisebb olajszivárgás is hátráltatta, így az eredmény ellenére a holland sem volt tökéletesen elégedett. „Elég gyors az autó, de még fejlődhetünk vele, nem volt tökéletes napom. Nem hiszem, hogy megvan a tempónk ahhoz, hogy a pole-ért harcoljunk."

Ricciardo tudja, az időmérő lesz a kulcs - Galéria!Forrás: AFP/Roslan Rahman

Ez rossz hír a Red Bullnak, miután Szingapúrban is kiemelten fontos a rajtpozíció. A csapat versenytempója a riválisok figyelmét is felkeltette, Ricciardo azonban figyelmeztet, ebből csak jó időmérővel húzhatnak hasznot. A gumi szempontjából jók vagyunk, ha nem mindenki másnál jobbak, de őszintén szólva, ha nem végzünk az első kettőben-háromban az időmérőn, akkor ennek nem lesz jelentősége – nyilatkozta a Sky Sportsnak az ausztrál. – Az időmérő itt majdnem annyira fontos, mint Monacóban, úgyhogy rendbe kell tennünk az egykörös tempónkat. A reggeli edzés jobb volt, jobban éreztem magam az autóban, ami a melegebb aszfaltot tekintve kicsit fura. De nem aggódom, szerintem estére is jó egyensúlyt találhatunk, amikor az időmérőt is rendezik, úgyhogy rendben leszünk."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK